Öğretmen

Eğitim Sen'den Flaş Açıklama ! Yüzlerce Öğretmen Sürgün Edildi

KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası tarafından öğretmen sürgünleri hakkında önemli açıklamalar yapıldı. İlk olarak Eğitim Sen’in sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yapıldı.

Daha sonra ise Eğitim Sen’in web adresi üzerinden de bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Eğitim Sen üyesi yüzlerce öğretmenin istekleri dışında başka illere sürgün edildiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak Eğitim Sen’den yayımlanan açıklamada öğretmenlerin Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Van gibi illere sürgün edildiği belirtildi. Eğitim Sen’in açıklaması ise şöyle oldu;

SÜRGÜN EDİLEN İLLER VE ÖĞRETMEN SAYILARI

“Edindiğimiz bilgilere göre Şanlıurfa’da 367, Diyarbakır’da 264, Gaziantep’te ise 51 üyemiz, bayram öncesi ve okulların açılmasına sayılı günler kala il dışına sürgün edilmiştir.

Üstelik benzer sürgün kararlarının hukuksuzluğu defalarca AİHM, yüksek yargı ve mahkemeler tarafından tespit edilmiş ve kimi zaman da üyelerimize tazminat ödenmesine hükmeden kararlar verilmiştir.

Buna rağmen Bakanlık, eğitim sisteminin içine gireceği krizi, öğrencilerin nitelikli eğitim hakkını ve öğretmenlerin emeğini değil, kindar biçimde siyasi hesaplar gözeten bir tavır içine girmiştir.

Belirtmek isteriz ki devlet kurumları kararlarını alırken ve uygularken hukuk ilkelerine bağlı kalmak zorundadır. Ancak Türkiye’de yaşananlar, idarenin kararları ile hukukun nasıl katledildiğini göstermektedir. Artık en temel sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılması bile “suç” kapsamına alınmakta ve bunun üzerinden siyasi talimatlarla cezalar verilmesi sağlanmaktadır.

Şüphesiz ki bunun ardında yatan en temel etken, hükümetin yıllardır izlediği eşitsiz, ayrımcı, otoriter, baskıcı ve yasakçı eğitim politikasına karşı kamusal, parasız, laik, bilimsel, nitelikli, demokratik ve anadilinde eğitim mücadelemizin verdiği rahatsızlıktır. Savaşa karşı barışın, her türlü ayrımcılığa ve yok saymaya karşı eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin sesi olan sendikamızın mücadelesinden rahatsızlık duyanlar, iktidarın politikalarına itiraz eden herkesin hedef haline getirildiği bir dönemde sendikamız Eğitim Sen’i de hedef alarak örgütlü mücadelemizi engellemek istemektedir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA