Öğretmen

Hamza Aydoğdu: Yeni 20 Bin Öğretmen Ataması Hayırlı Olsun

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında ek öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 gün eylem planı konuşması kapsamda öğretmen atamalarına dair açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından MEB’ten ilk açıklama Hamza Aydoğdu tarafından geldi. İşte detaylar;

‘YENİ 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI HAYIRLI OLSUN’

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımda, ”Yeni 20 bin öğretmen ataması hayırlı olsun…” açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gün içinde öğretmen atamasına dair açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda yapmış olduğu açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılması planlanan projeler hakkında bilgi vermiş ve 20 bin öğretmen ataması ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı. 

”Geliyorum Milli Eğitim Bakanlığımıza… Okullarımız için yaptığımız yatırımlarla 575 bine çıkarttık. Böylece sınıflarımızdaki öğrenci sayısını da hatırlayın, 70’li 100’lü sınıflarımız vardı. Şimdi bunları 30 ve daha altına indirdik. Bu sınıflar boş kalmasın diye 605 bin yeni öğretmen atayarak toplam öğretmen sayısını 920 bine yükselttik. İlk ve orta öğretimde hatırlatın ders kitabı bulamazdık. Ama şimdi ders kitaplarını okullar açılırken sıralarının üzerine ücretsiz olarak koyduk. İmkanı olmayan ailelere eğitim yardımı yaparak tüm evlatlarımızın okula gitmesini sağladık. Eğitim öğretimin içeriği konusunda arzu ettiğimiz yere gelemediğimizi biliyorum. Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretim gören öğrenci sayısını yüzde 68’den yüzde 71’e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Mezun olduktan sonra hepsi işsiz güçsüz dolaştıktan sonra biz şunu yaptık bunu yaptık lafları bos laflar…

  2. sayın reis öncelikle şu amerika'nın 1940'larda marshal yardımı ve planı ile bize empoze ettiği eğitim sisteminden kurtaralım şu yavrularımızı. önceliği buna verirseniz ülkeye büyük hizmet etmiş olursunuz.bir eğitimci olarak ve sizi destekleyen birisi olarak diyorum ki eğitimle fazla oynandı, lütfen bundan uzak durulsun.