Öğretmen

İhraç Edilen Öğretmenlerin İllere Göre Dağılımı

15 Temmuz darbe girişimin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan soruşturmalar en fazla Milli Eğitim Bakanlığı’nı etkiledi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün en fazla eğitimde örgütlendiği, 28 bin 163 öğretmenin ihracıyla açık bir şekilde ortaya çıktı. Soruşturmalar kapsamında 28 bin 163 öğretmen ihraç edildi. 14 bin civarında öğretmen için de soruşturmalar devam ediyor.

FETÖ’nün doğu ve gündeydoğu bölgelerinde çok fazla etkin olamadığı görülüyor. 

En fazla ihraç 3 bin 487 kişi ile İstanbul’da ve ardından 2 bin 32 ile Konya’da yapıldı. En düşük öğretmen ihracı ise 7 ile Tunceli’de oldu.

Darbe girişiminin ardından FETÖ’nün en fazla etkin olduğu eğitim sektöründe toplamda 43 bin öğretmen açığa alındı.Açığa alınan öğretmenlerin görevden ihraçları için soruşturmalar sürüyor.

2 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 672 sayılı KHK ile, Milli Eğitim Bakanlığı 28 bin 163 öğretmeni ihraç etti. İhraç edilen öğretmenler ve iller isim isim liste liste yayınlandı.Bu listeler sayesinde FETÖ’nün eğitimde en çok hangi illerde aktif olduğu da ortaya çıktı.

En çok öğretmen ihracı yapılan iller İstanbul ve Konya oldu. İstanbul’un ardından 1.595 ile Ankara, 1.116 ile Bursa, 1.059 ile Gaziantep geldi.

FETÖ mensubu öğretmenler arasından doğuda görev yapanların sayısının çok az olduğu da illere göre dağılımlar sonrasında açığa çıktı.

İhraç Edilen 28  bin 163 Öğretmenin İllere Göre Dağılımı Şöyle:


Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Bunların yerine biraz da biz ucretlilerden atama yapın. Kac yıldır ücretli çalışıyorum.