Öğretmen

İİBF Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları, son yıllarda kendi bölümleriyle alakalı bir iş bulamadıkları için, alternatif olarak öğretmenlik yapıp yapamayacaklarını merak ediyorlar. İİBF mezunları, pedagojik formasyon eğitimi alarak bazı branşlarda öğretmenlik yapabiliyorlar. Fakat her bölüm için geçerli değil bu durum.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Kamu Yönetimi ve Hukuk mezunları pedagojik formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabiliyorlar. İBF’nin diğer bölümlerinden mezun olanların ise öğretmenlik yapmak gibi bir alternatifleri yok. Talim Terbiye Kurulu, İktisat, İşletme ve Maliye mezunlarına öğretmen olmak için pedagojik formasyon eğitimi alma hakkı vermişti. Bu hakkın verilmesine rağmen, İBF mezunları yine de öğretmen olarak atanamadıkları için şikayet etmeye, seslerini duyurmaya çalıştılar. Öncelik Eğitim Fakültesi mezunlarının olduğu için , Eğitim Fakültesi mezunlarının öğretmen olarak atanmalarının ardından sıra İBF mezunlarına gelecek.

İBF mezunları, öğretmenlik için gerekli olan pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak ve KPSS-10 sınavına girerek; Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen olarak atama için istediği genel ve özel şartlara sahip olmaları durumunda öğretmen olarak atanabiliyorlar.

İBF Mezunlarından öğretmenlik yapabilecek bölümler ve öğretmen olarak atanabilecekleri branşlar şöyle:
 

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır. 

13 Yorum

  1. Ben sosyal bilgiler ogretmenligi mezunuyum madem boyle oluyosa o zaman bizde ekonomi hukuk vs bizim zorunlu alan derslerimiz bizde hukukcu olalim. Yada muhasebeci yada ekonomist olalim varmi boyle bisey ya.

  2. 2017 kpss eğitim birimlerine girmemiz mi gerekiyor peki yardımcı olur musunuz

  3. sacmalamayin muhasebe alanında siz değil tabii ki İİBF mezunları daha donanimlidir. biz kalkıp edebiyat veya matematik öğretmeni olalım demiyoruz ki. siz de gelip muhasebe öğretmeni olabilirmisiniz? var mı o donanım?

  4. Gelmiş Artistlik yapıyor eğitim fakültesi bitirmiş neden ibf den muhasebe öğretmeni oluyor diyor senmi olacaktın muhasebe senin gördüğün Ali topu tut değil ve her babayiginde harcı değil

  5. senin mağduriyetinin bizimle alakası yok sosyal bilgiler öğretmenliği bitirmiş arkadaş çünkü formasyon ile hiç bir bol sosyal bilgiler öğretmeni olmuyor

  6. Senin gordugun iki ders ilee bizim ulkeyi kurtaracak bilgilere sahip oldugumuzdan haberi yok o sosyal bilgiler mezunu kisinin. Boyle dengesiz insanlara yormayin kafanizi IIBFli arkadaslarim… Biz sanki 4 yil okumuyoruz. Sanki o master yapiyor!!

  7. Arkadaşlar ekonometri bitiren sözleşmeli öğretmen olabilir mi ?

  8. Arkadaşlar konuları ve problemleri kişiselleştirmeyelim ülkemizde saçma ve içi boş bir eğitim sistemi var ve kimse de bürosuna kafa yormak gibi bir çaba harcamıyor yıllarımızı verelim üniversite bitirelim sonra da boş gezelim yetkililerden aldığımız net cevapla her üniversite mezununa iş bulacağız kısaca okurken bize mı sordun tavrı.

  9. sen sosyal öğretmenisin kamu,maliye dersi mi anlatacaksşn olabilir gayet normal.bölümün sınava girdiğinde müsade ediyorsa eger avukat olman için olabilirsin tutan yok yani

  10. Ekonometri mezunuyum formasyon alarak öğretmenlik yapabilir miyiz

  11. arkadaşlar unuttuğunuz bir şey var. hangi bölüm okursanız okuyun ücretli öğretmenlik yapabiliyorsunuz. bu işler öyle iğrenç bir hal almış ki torpil torpil başka da bi şey değil. Bazı bölgelerin hakkını yemeyeceğim adaletli davranan yerler de var fakat çok az… Rabbim yar dımcımız olsun.

  12. arkadaşlar unuttuğunuz bir şey var. hangi bölüm okursanız okuyun ücretli öğretmenlik yapabiliyorsunuz. bu işler öyle iğrenç bir hal almış ki torpil torpil başka da bi şey değil. Bazı bölgelerin hakkını yemeyeceğim adaletli davranan yerler de var fakat çok az… Rabbim yardımcımız olsun.