Öğretmen

İnsan ve Robot Öğretmenler Aynı Sınıfı Paylaşacak !

Avrupa’nın köklü eğitim kurumlarından Le Rosey tarafından “Yapay Zeka Dönemi ve İsviçre Eğitimi” konulu panel düzenlendi. Söz konusu panelin ilgi odağı yapay zekalı robot öğretmenler oldu. 

Robot öğretmenler hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

İNSAN ÖĞRETMENLER İLE ROBOT ÖĞRETMENLER AYNI SINIFI PAYLAŞACAK

Yapay zekalı öğretmenler insan gibi düşünerek ses ve görüntüleri tanıyor. Bunun yanı sıra robot öğretmenler dünya sorunlarını tartışıp çözüm önerilerinde bulunuyor.

Beyin gücü kapsamında yapay zekada gelinene son aşama şaşırtıyor. Yapay zeka alanında yapılan çalışmalar hızla devam ediliyor. Bunun yanı sıra bilim insanları, şu anda yapılan işlerin yüzde 85’inin 2030’a kadar ortadan kaybolacağını öngörüyor. Bu değişim eğitimi de yakından ilgilendiriyor.

Bu kapsamda insan öğretmenler ile robot öğretmenler aynı sınıfı paylaşacak. Robot öğretmenler tarafından ders anlatılacak, insan öğretmenler tarafından ise çocuklara özgüven, yaratıcılık ve etik değerleri aşılanacak.

Konu ile ilgili olarak Milliyet Gazetesinden Mine Özdemir’in aktardıklarına göre Le Rosey tarafından önceki gün, “Yapay Zeka Dönemi ve İsviçre Eğitimi” konulu panel düzenlendi. Konuşmacılar arasında Goldsmiths University of London’dan yapay zeka çalışmalarıyla öne çıkan profesör Mark Bishop, Le Rosey’den Phillippe Gudin, Swiss Learning’den Christophe X. Clivaz, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Say, nörolog Prof. Dr. Sinan Canan, felsefeci Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve Zilberman’dan müzisyen Dr. Selçuk Artut yer aldı.

Söz konusu panelde ön plana çıkan robot öğretmenlerin zekasının insan kapasitesine eşit olduğu ifade edilirken hata payının da olduğu vurgulandı. Robot öğretmenler ile hızlı sonuç alınması öngörülüyor. Yapay zekalı öğretmenlerin ses ve görüntüyü tanıdğı ifade edildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA