Öğretmen

İsmet YILMAZ 'Öğretmen Atamaları' Hakkında Net Konuştu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen adaylarına kötü haberi verdi. Daha önceki haberlerimizde de yaz döneminde öğretme ataması olmayacağını yazmıştık. İşte Bakanın TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmaları aşağıda yayımlıyoruz. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) – Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Öncelikle, Sayın Yalım’ın atanamayan öğretmenler… Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım “100 bin öğretmen atanması gerekir.” derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı hâlihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı hâlde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde “100 öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor.” sözü…

CEYHUN İRGİL (Bursa) – Tamam, 50 bin olsun! Sayın Bakan, bu bizim bir hayalimiz, bir arzumuz, siz 50 bin atayın!

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) – Yani, bir de gerçekçi olmamız gerekir. Çünkü bugün iktidarda biz varız, yarın siz olursunuz yani. Dolayısıyla, bu ihtiyacın ölçüleri dışına çıkmamak gerekir diye düşünüyorum. Biz bu ağustosta bir atama yapmıyoruz. Biz yeni bir uygulama başlattık, ağustosta atadığımız 30 bine yakın öğretmeni, şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni bir uyum sürecinden, bir adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylülde yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini okullarında görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız.

 

 Özel Haber

Bir Yorum

  1. Madem alimlar subat ayina dusunulmus. O halde sinavda ekimde kasimda olmali degilmi. Bir sinva girip alti ay bekleyecegiz umudumuz varsa. Atanamazsak uc ay sonra sinavve alti ay daha bekle. Calisana smek verene cok buyuk haksizlik. Insan emegi uzerinde surekli deneymi olurmus. Sistem degise degise. Madem subatta planlanio deneye gecilsin o sisteme yapin aralik 2017 de sinavi 2018 subatta atayin. Yazik degilmi agustosta sikinti cikmasin diye sinav erkene alindi denildi. Simdide agustosta alim yok. O halde sinavi erkene yaz sicagiba almak nedir. Zaten yarim yamalak alel acele hazirlandik. Isi birakip eve kapandik. Simdide bekleki olsa. Oyleyse sinavi alsaydiniz temmuzdan mayis gerine kasim aralik gibi bi aya . Yazik ben hala bu bir saka ve atama olcak die bekliyorum.

  2. Bu dünyada istediğinizi yapıyorsunuz bunca insanın hakkını öbür dünyada bir bir ödersinir İnşAllah

  3. Bu eğitimle bu ülke yerinde sayar hatta geri gider bu nedir arkadaş nüfus arttı Suriyeli arttı mezun öğretmen arttı kadro azaldı çözüm bulacağına şubatta atama şukadar eylülde işe başlarsın yok kaynaşsınlar bilmem be lan zaten adam kazanacam diye hayatının en güzel yıllarını çalışarak okuyarak geçiriyor yazıklar olsun bu sisteme kimsenin hakkı kimsede kalmaz sizden büyük Allah var