Öğretmen

İstanbul Sanat ve Meslek Kursları İSMEK Part Time Çalışacak 1676 Öğretmen Alımı Yapıyor

İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ile halka meslek ve sanat eğitimleri verilmektedir. Bu kurslarda part time çalışmak üzere öğretmen alımı yapılacaktır. 1676 öğretmen alımı için 23 Eylül’de ihale yapılacak. Böylece yeni dönem başlamadan öğretmen ihtiyacı karşılanmış olacak.

İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü tarafından alımlar yapılacaktır. İSMEK Hizmetinde Kısmi Süreli Çalışacak Öğretmen Alımı Hizmet Alımı ihalesi ile ihtiyaç karşılanacak. İhalenin şartnamesinde öğretmenin sahip olması gereken nitelikler de açıklanmıştır.

Toplamda 1676 öğretmen alımı yapılacaktır. Bu sayı 4 gruba ayrılarak alımlar yapılacak. Her gruptan 13 engelli öğretmen olmak üzere toplamda 52 engelli öğretmen alımı da yapılacaktır.

İstanbul Sanat ve Meslek Kursları İSMEK Part Time Çalışacak 1676 Öğretmen Alımı Yapıyor

Başvuru Şartları;

İlk grup öğretmenin kendi branşında ön lisans mezunu, meslek lisesi mezunu veya ustalık belgesine sahip olması gerekiyor. Bu şekilde 291 öğretmen alınacaktır, branşlar şartnamede belirlenmiştir.

İkinci gruba alınacak olan öğretmenler ise istenilen branşta lisans mezunu, ön lisans mezunu ve en az 4 yıl deneyimli olmalıdır. Bu şekilde 722 öğretmen alınacaktır.

Üçüncü grupta alınacak olan öğretmenler aranılan branşta yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmalıdır. En az 4 yıl deneyim şartı aranır. Bu şekilde 579 öğretmen alınacaktır.

Son grup öğretmen içinse öğrenim şartı aranmaz, ustalık belgesi olması yeterlidir. Ulusal veya uluslararası projelerde görev almış, usta ve sanatkarlar ile sergi açmış, daha önce eseri yayınlanmış, alanı ile ilgili basın-yayın organlarında kendisine yer bulabilen kişiler olmalıdır. Yani eğitim seviyesine bakılmaksızın sanatını icra eden, bu sanatla tanınan kişiler alınacaktır. Bu şekilde 32 öğretmen alınacaktır.

Engelli öğretmenler her gruptan alınacaktır. Alınacak olan engelli öğretmenler kendi gruplarında aranan şartlara tabi olmalıdır. Yukarıda saydığımız kontenjanların her bir grupta 13 kişisi engellilere ayrılmıştır.

Başvuru yapacak olan adaylar kendi gruplarında şartları sağlamalıdır. Başvurular alındıktan sonra ihale 23 Eylül’de yapılacaktır. Böylece 2019 İSMEK dönemine öğretmen alımları yetişmiş olacaktır. Alınacak olan kişiler İstanbul sınırları içinde çalışacaktır.

Eski öğretmenlerle ilgili durum

İBB Başkanlığı için 31 Mart tarihinde yapılan ilk seçimden sonra, İSMEK’te görev yapan 2 bin 500 çalışanın işine son verileceği iddia edilmişti. Ancak, önceki yıllarda hizmet alım ihalelerini alan firmanın, seçimden sonra belirlenecek yeni yönetimin kendileriyle çalışıp çalışmayacağını bilmediği için, çalıştırdığı personelin sözleşmelerini yenilememişti. İBB’nin yeni açtığı ihaleyi alacak olan firmanın, eski personelin ne kadarıyla sözleşme imzalayacağı henüz bilinmiyor.

Bir Yorum

  1. Ben tekxtilde 18 yildir calismaktayim lise mezunuyum dikis ve makina ayarlarıni cok iyi biliyorum ve ismek modelist kursunada ve gerber gitim bende hocalik yapabilirmiyim