Öğretmen

Kamupersoneli.net olarak demiştik: Öğretmen Atamasının Mart’ta Olacağı Kesinleşti

Kamupersoneli.net olarak geçtiğimiz günlerde Şubat’ta atanacak öğretmenlerin göreve Mart ayında başlayacağını YAZMIŞTIK. Öğretmen adaylarının atamalarla ilgili beklediği haberler gelmeye başladı. MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN, atamalar için 2017 bütçesiyle 60 bin toplam kadro içinde MEB’e verilecek sayılar netleştikten sonra atamaların olacağını ancak mülakatlardan dolayı Şubat’ta atamanın zor olduğunu ifade etti.

Durumu şöyle özetleyecek olursak;

1-Öğretmen ataması olacak.

2-Şubat’ta olması zor.(Mart’ta gözüküyor)

3-Mülakat yine olacak.

4-Sayı yine açıklanmadı.

Olası takvimi analiz edecek olursak;

1-Ocak sonu-Şubat başı ön başvuru

2-Şubat ve Mart’ın ilk yarısı mülakat

3-Mart’ın 3.haftası veya son haftası atamalar

MALİYE ATAMALARA NE ZAMAN ONAY VERİR?

Bütçede sadece 5 bin atama yer almaktadır. Sözleşmeli vizesi ayrı olarak her an izinler verilebilir. Geçmiş dönemde Şubat’ta kadrolu öğretmen alımları için Maliye kadro dağıtımını Ocak’ta yapıyordu,. Asıl dağıtım Nisan’da veriliyordu. Şimdi kadrolu alımlar olmadığı için atama vizesinin her zaman verilmesi mümkün.

KAÇ ÖĞRETMEN ATANABİLİR?

25-30 bin arası öğretmen alımı olur (referandum faktörü nedeniyle)

**Referandumun netleşmesiyle birlikte öğretmen atamalarıyla ilgili süreç başlayacaktır. Yani anayasa değişikliklerinin ikinci tur görüşmeleri önem arz etmektedir. Anayasa görüşmeleri başarıyla bittikten sonra öğretmen alımlarıyla ilgili müjde de resmen duyurulacaktır.

 

Bir Yorum

  1. UMARIM EN KISA ZAMANDA GENÇ ARKADAŞLARIMIZ ATANIR FAKAT YILLARDIR İL DIŞI ATAMA MAĞDURİYETİ YAŞIYORUZ ,HAZİRAN AYINDA TERCİH EDECEK BOŞ OKUL KALMIYOR.BURADAN SENDİKA TEMSİLCİSİ VE EDİTÖR ARKADAŞA RİCA EDİYORUM,BİR ŞEKİLDE BU YANLIŞ TAKVİMİN DÜZELTİLMESİ İÇİN LÜTFEN SESİMİZİ DUYUYRMAMIZA YARDIMCI OLUN.ŞUBAT VEYA MART GİBİ AÇILMASI GEREK İL DIŞININ Kİ KİMSE MAĞDUR OLMASIN!

  2. 1 HATFA SONRA YARIYIL TATİLİ VAR YAP ATAMALARINI İNSANLAR BİR AN ÖNCE YERLERİNİ YURTLARINI AYARLASINLAR. YANİ NİYE MARTA BIRAKIYORSUNUZ ANLAMADIM.

  3. Ya atamalar tam anlamıyla yılan hikayesine döndü olacak mi atama olmayacak mi bizde ne olacağını bilelim ona göre ya tekrar hazirlanalim sınava ya da içimiz rahat etsin bu ne böyle

  4. Artıkkksabrımız kalmadıı lütfen bi sevindirici haber verin ağustosta yapılmadı şubatta atama olacak diye bu verilen sözleri unutmayalım lütfennn atama istiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  5. Bitirdiler bölumu,iki bin verin vebalden kurtulun.

  6. edebiyat gercektende magdur 80 ustu puanlarla bekliyoruz busefer bari iyi bi rakam olsun

  7. Dersane öğretmeni ataması ile ilgili bilgi yokmu
    Alım tekrarlanmalıdır

  8. 1500-2000 KİŞİLİK BOŞ KONTENJAN HAKKIMIZIMI İSTİYORUZ….BU BİZE VERİLMİŞ HAK OLMASINA RAĞMEN PLANSIZLIKTAN DOĞAN BİR HATA SONUCU BİZLER BU HAKTAN YARARLANAMADIIIIKKKKK………,

  9. sen ne diyorsun il dışı ….atanmış bir öğretmensin yerini beğenmiyorsun …millet açlıktan kırılıyor…bi git ya….

  10. Benim mağduriyetimi duyun nolur eşindenşiddet gören iki çocuklu bir öğretmenim nolur dayanamıyorum