Öğretmen

Kasım’da Öğretmen Ataması Var Mı, Yok Mu?

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’a yazılı ve sözlü soru önergeleriyle çok fazla soru yöneltilmiştir. Sayın Bakanımız da önergeleri en çok cevaplayan Bakanlar arasındadır. Bu haberimizde Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’a yöneltilen soru önergelerini aktaracağız ve öğretmen atamalarıyla ilgili yapılan açıklamaları değerlendireceğiz.

Sayın Bakana Yöneltilen Soru Önergelerinin Konuları

1- Yeni Müfredat

2- Sınıf Öğretmenleriyle İlgili Düzenleme

3- Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge

4- Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatı

5- Rehber Öğretmenlikle İlgili Yönetmelik Taslağı

6- YGS’deki 9.45 Kuralı ve ÖSYM Sınav Ücretleri

7- Taşımalı Eğitim İstatistikleri

8- Etüt Merkezlerinin Kapatılması

9- Öğretmen ve Yönetici Atamaları

10- KHK İhraçları ve OHAL uygulamaları

11- MEB Personellerinin Sosyal Medya Paylaşımları

12- PISA Sınavı Sonuçları

Kasım’da Atama Var Mı,  Yok Mu?

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, Nisan ayında katıldığı bir televizyon programında öğretmen atamalarına dair önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan YILMAZ, özetle şunları söylemişti:  “20 bin öğretmen atamasından sonra boşlukları da belirleyerek hangi alanda öğretmen eksiğimiz var, onları belirleyeceğiz. Ekim sonu, Kasım gibi bir öğretmen alımı yapacağız. En çok ihtiyaç duyulan branşlara öncelik vereceğiz: Okul öncesi, Sınıf öğretmenliği, İngilizce. Atama sayısını 30 bine tamamlayacağız.” Yine Sayın Milli Eğitim Bakanımız birkaç gün önce başka bir televizyon programında ise 2017 yılında yeni öğretmen ataması yapmayacaklarını açıkladı.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Sayın Bakanımız Nisan ayındaki açıklamalarında 10 bin alımın Ekim sonu, Kasım gibi düşündüklerini açıklamıştı ancak son yaptığı açıklamada atama yapmayacaklarını söyledi. Öğretmen adaylarının seviyeli atama mücadelesinin hatırına MEB’in resmi internet sitesinden veya sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yapılarak 10 bin atamayla ilgili bir bilgilendirme yapılması olumlu olacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. 2017 kpss ye ilk kez girdim puanım kritik 2018 kpss ye mi çalışacağım atamaları mı bekleyeceğim kontenjanlar düşük,mülakat var alım olsa mülakata katılma hakkı bile kazanabileceğim meçhul,2018 kpss başvurularından önce atamalar,sınav sisteminin değişip değişmeyeceği, atamaların nasıl olacağı, mülakat kaldırılacak mı kaldırlımayacak mı bunlar da net değil kafam şuan allak bullak ,