Öğretmen

KHK İle İhraç Edilen Öğretmen Sayısı Açıklandı !

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sabancı Öğretmenevi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Yılmaz basın toplantısında ğitim gündemine ilişkin açıklamalarının ardından, gazetecilerin sorularını cevapladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamalarda KHK ile ihraç edilen öğretmen sayısını da açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bakanlıktan KHK ile ihraç edilen öğretmen sayısının 33 bin 138 olduğunu belirtti ve şu açıklamalarda bulundu;

Herkesin mücadelesini hukuk çerçevesinde vermesini isteriz. Kişinin kendisine zarar verme hakkı dahi yoktur. Türkiye hukuk devletidir ve hukuk çerçevesinde kaldı ki BM, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahi açlık grevini bırakmasını istedi. Biz de açlık grevini bırakmasını istiyoruz. Hakkını arama yolları vardır, hukuk çerçevesinde aramasını isteriz.”

“HİZMET EDECEĞİZ”

“Biz insanımıza hizmet edeceğiz. Kaynak, hat yazısı, ebru veya bağlama dersini halk eğitimlerle veriyoruz. Halk eğitim, sivil toplumsuz, halksız olmaz. Dolayısıyla bir sivil toplum kuruluşu, benim üyelerime ‘şu çalışmayı yapalım’ dediğinde bunda bir sakınca yok. Hiç kimseyi de bundan ayrı tuttuğumuz yok.”

Kamupersoneli.net – ANKARA