Öğretmen

Mart-Nisan’da Neden En Az 30 Bin Öğretmen Atanmalıdır?

Referandum takvimi gibi öğretmen atama takvimi de belirsizliğini koruyor. Öğretmen adayları atama mücadelesini sürdürürken MEB ise henüz kadro dağıtımlarının yapılmadığını söyleyerek atamanın Şubat ataması olmayacağını ifade ediyor. Yani öğretmen ataması için Şubat’tan sonraki Mart hatta Nisan işaret edilmektedir.

Atama sayısı da ayrı bir merak konusu. Bugüne kadar Şubat-Mart döneminde referandum faktörü nedeniyle 25-30 bin arasında bir öğretmen alımı olması gerektiğini yazdık, beklentileri dile getirdik. MEB, Şubat-Mart döneminde neden en az 30 bin öğretmen atamalıdır sorusunun gerekçelerini bu haberimizde aktarmak istedik.

MEB, Mart-Nisan’da Neden En Az 30 Bin Öğretmen Atamalıdır?

1-Geçen yıl (2016’da) Şubat ayında kadrolu olarak 30 bin öğretmen ataması oldu. 2017’de referandum faktörü de söz konusuyken 30 binin altında öğretmen atamak mantıklı olmayacaktır.

2- FETÖ soruşturması kapsamında MEB’de 33 bin kişi ihraç edildi. 30 binden fazlası zaten öğretmendir bunların. Dolayısıyla ihraçlar söz konusuyken 30 binin altında öğretmen atamak mantıklı olmayacaktır.

3- MEB, 2015 Eylül döneminde 37 bin, 2016 Şubat döneminde 30 bin olmak üzere 67 bin öğretmen atamıştır. Yani 2015 KPSS puanıyla 67 bin atama yaparken 2016 KPSS puanıyla Ekim’de 15 bin yapıldığına göre 2017 Şubat-Mart döneminde 30 binin altında öğretmen atamak mantıklı olmayacaktır.

Kamupersoneli.net notu: Öğretmen atama sayısının ve takviminin bir an önce açıklanması faydalı olacaktır. Öğretmen adayları Nisan atamasına razıdır, beklentiler ölçüsünde kontenjan ve takvim açıklanırsa herkes ona göre bir planlama yapacaktır. 2017 KPSS de yaklaşıyor, sıralamaya giremeyecek olan öğretmen adaylarının KPSS’ye odaklanmaları için geç kalınmadan resmi bir duyuru yapılması olumlu olacaktır.

Kamupersoneli.net | Zeki KARA |ÖZEL İÇERİK

Bir Yorum

  1. Teşekkürler, duygu ve düşüncelerimizi çok iyi yansıtıyorsunuz. Artık atama yapılsın çünkü atama olacak diye benim gibi binlerce kişi ders de çalışmadı çok mağduruz. 2016 kpss puanlarımız yanmasın.

  2. çok teşekkür ederi̇z, sesi̇mi̇zi̇ duyurduğunuz i̇çi̇n. umarim yetki̇li̇lerde duyar…