Öğretmen

MEB 10 Ekim’de 30 Bin Öğretmen Atamalıdır

 MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımını 10 Ekim’de yapacak. 28 bin öğretmen FETÖ kapsamında ihraç edilmişti, PKK bağlantılı 14 bin kişinin açığa alınacağı ifade ediliyor. MEB’in 10 Ekim’de 15 bin yerine 30 bin öğretmen ataması yapması ve bir an önce göreve başlatması doğru bir yöntem olacaktır.

45 Bin Kişi Mülakata Katılıyor
 

Sözleşmeli öğretmen alımı mülakatlarında 60 puan üstü alanların içinde tercih yapanlar kontenjan dahilinde atanacaklardır. Tercih döneminde elenenler ise açılacak boş kadroları bekleyecektir. Bakanlığın tekrar mülakatla uğraşmaması için 60 puan ve üstü alanlar için yeni bir tercih hakkı verilmelidir. Yani 60 puan üstü alıp öğretmen olma yeterliliğini kazananlar için ek kadro açıp tercih alınıp tez zamanda öğretmen açığı tamamlanabilir. 15 binin dışında 10 bin öğretmen daha bu şekilde bir an önce göreve başlamış olur. 5 bin dershane öğretmenleri için de başvuruların alınmasıyla birlikte kısa zaman da bu öğretmenler de göreve başlamış olacaktır.

Kamu Personeli Notu; Öğretmen açığını kapatmak için 60 puanı geçenlerden tercihler alınarak boşluk doldurulmalıdır. Ek tercih ve ek atama 10 Ekim’de olmuyorsa bile Ekim ayı içinde sürecin tamamlanması faydalı olacaktır. Şubat dönemi için de tekrar başvuru ve mülakat süreci işletilmelidir. Bu şekilde öğretmen açığı kapatılmış olacaktır. Basına yansıyan şekliyle 15 bin + 15 bin +15 bin + Şubat dönemi gibi muhtemel atamalarla kısa bir zaman içinde mülakatlarla uğraşılmamalıdır. Komisyon, bir öğretmen adayına 60 ve üstü vermişse o kişinin öğretmen olabileceğini onaylamış olmaktadır, MEB de ek kadro açarak bu kişilerin atamasını yapmalıdır.
 

 Özel Haber

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Bir Yorum

  1. Bu tür bir uygulama yanluş olur o zaman sözlüye çağrılacak kadar yüksek puan alanların 60 puan ve üstü atanır .Diğerlerine fırsat eşitliği hakkı tanınmaz.

  2. Böyle olursa sözlü sınavına gerek kalmaz.Yüksek puan alan ve sözlüye çağrılanlar atanır.
    Yönetmeliğin ruhuna da aykırıdır.

  3. Doğru ve adil olan zaten bu. Disleksi ,afazi,kekemelik gibi sorunları olmayan yüksek puan alanlar atanmalı. Fırsat eşitliği sınava girerken gereken bir durumdur. Sınavdan sonra puan üstünlüğüne göre mülakata alınmalı ve atama yapılmalı. Yüksek puanlı dururken düşük puanlı atanacak değil herhalde vesselam…