Öğretmen

MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Sonuçları Açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü aracılığı ile bir duyuru yayımlayarak 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacağını ifade etmiş ve öğretmen alımları kapsamında mülakatlar dahil gerçekleştirildi. Bu doğrultuda bugün atama sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

SONUÇLAR BEKLENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında öğretmen adayları başvurularını yapıp mülakatlara katılıp tercihlerini yaptılar. Tercih sonuçlarına göre öğretmen adaylarının hangi ildeki hangi okula atandıkları bugün belli oluyor.

Normal şartlarda öğretmen atama sonuçları 23 Temmuz’da açıklanacaktı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılım yapacağı bir program ile atamaların gerçekleştirileceğinden dolayı sonuçların 24 Temmuz’da yani bugün açıklanacağı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada “20 bin sözleşmeli öğretmen ataması, yarın saat 11.00’de Bakan Selçuk’un katılımıyla MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.” ifadelerine yer verilmişti.