Öğretmen

MEB 2019-2020 öğretmenlere ödenen kırtasiye yardımı ne zaman yapılacak? Öğretmen hazırlık ödeneği ne kadar olacak?

Millî Eğitim Bakanlığı 2019-2020 öğretim yılı için öğretmenlere kırtasiye yardımı olarak bilinen öğrenim hazırlık ödeneğinin ne zaman hesaplara yatırılacağı belli oldu.

1.180 TL olarak hesaplanan kırtasiye yardımı, Öğretmenlerin hesaplarına 1.170 TL net tutar olarak 09 Eylül 2019 tarihinden itibaren yatırılacağı belirtildi.

GEÇEN YIL İÇİN HAZIRLIK ÖDENEĞİ ÖDEME TALİMATI

‘’Bilindiği üzere 657 sayılı devlet memurları kanununun ek 32 maddesinde eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları cezaevi okullarında çalışan öğretmenler yönetici eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcılığı dahil olmak üzere her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte cumhurbaşkanlığınca belirlenecek miktarda öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir’’ hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem toplu sözleşmenin Eğitim Öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin Toplu sözleşme bölümünün öğrenim yılına hazırlık ödeneği başlıklı 11 inci maddesinde 657 sayılı kanunun ek 32’nci maddesinde öngörülen öğretim yılına hazırlık ödeneği 2018 yılında 1.130 TL 2019 yılında 1.180 TL olarak ödenir hükmü ile 7066 sayılı 2018 yılı merkezi yönetim bütçe kanununda ekli cetvelinin diğer ödemeler kısmının 3. Maddesinde de 657 sayılı kanunun ek ikinci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği öğretim yılının başladığı aydan sonra ve 1. Dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara yüzde yetmiş beşi bir dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50 oranında yapılır ifadesi yer almaktadır. Bu kapsamda eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolara görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara 1.130 TL öğrenim yılına hazırlık ödeneğinin 10.09.2018 tarihinden itibaren ödenmesi hususunda gereğini rica ederim.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Bir Yorum

  1. HEY MEMURSEN ÜYELERİ HİZMETLİ ARKADAŞLAREĞİTİM ÖGRETİM ÖDENEYİ ALİYORMUSUNUZ BEN ALMIYOM T EGİTİMSENCİYİM