Öğretmen

MEB 5 Bin Ücretli Öğretmen Alımı Mülakat Yerleri Belli Oldu

MÜLAKAT YERLERİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda 5 bin ücretli öğretmen alımı mülakat yerlerinin belli olduğu ifade edildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıklan 5 bin ücretli öğretmen alımı mülakat yeri bilgisi sorgulama ekranında T. C. Kimlik Numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu girilerek sorgulama yapılacaktır.

ATAMA TAKVİMİ DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin ücretli öğretmen alımı atama takvimine göre bundan sonraki aşamalar neler? Kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

Sözlü sınav merkezini öğrenen adaylar bu merkezlerde 11 Ağustos 2018 ile 14 Ağustos 2018 tarihleri arasında sözlü sınavlara katılacaklardır.

Ayrıca gerçekleştirilecek olan sözlü sınav sonuçları 17 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarına itiraz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Ağustos 2018 ile 28 Ağustos 2018 tarihleri arasında alınacak. İtiraz sonuçları 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. 4 – 7 Eylül 2018 tarihleri arasında öğretmenlerin atama tercihleri alınacak ve atama sonuçları da 11 Eylül 2018 tarihinde açıklanacak. 

Bir Yorum

  1. 5 bin alımda büyük haksızlık yapildi,yine din ve sınıf mezunlarina ayrıldı kontenjanların çoğu,normal alimlarda hep onlara ayrılıyor zaten kontenjanlar,üstelik bu alimlarlarda da 50 puanla bedavadan alınmış olacaklar,her zamanki gibi edebiyat mezunlarina büyük haksızlık yapılıyor diğer branşlar 50 lerle alınırken edebiyatcilara bu alımda dahi 72 taban puanı konuldu bu kadar haksizlik yeter âmâ acilan kontenjanda hic denecek kadar az nereye kadar surecek bu eziyet

  2. ücretli öğretmen olarak çalışıp yazları baba parasıyla geçinen meslektaşlarım, ben 2 çocuğuma 1400 tl ile bakamam.. başka işlerde mecburum çalışmaya.. şu anda şoförlük yaparak ücretli öğretmenlerden daha fazla para kazanıyorum.. bu bizim ayıbımızdır.. gidin asgari ücretle başka iş yapın ama asgari ücret bile almadığımız bu işi yapmayın.. göreceksiniz 1 sene sonra mecburen ek 100 bin atama yapmak zorunda kalacaklar.. özellikle kontenjanı az olan branşlardaki meslektaşlarım lütfen ücretli öğtetmenlik yapıp kendinizi ve öğretmenlik mesleğini ezdirmeyin.. birikiminiz, emeğiniz, okurken çektikleriniz 1200, 1400 tl. den daha önemli.

  3. 2017 kpss diye niye diretildi ki yıllarca aktif ücretli çalışmış öğretmenlerin emeği çöpe atıldı.