Öğretmen

MEB Açıkladı: 100 Bin Öğretmene İhtiyaç Var

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Bakanlığın öğretmen ihtiyacı hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

100 BİN ÖĞRETMEN İHTİYACI VAR 

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında 100 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu 25 bin öğretmen atamasını da bu yıl içinde gerçekleştireceklerini ifade etti. Ayrıca Bakan Yılmaz açıklamalarının devamında aradaki farkın öğrencilerin öğretmensiz kalacağı anlamına gelmediğini ücretli öğretmenlikle her bir öğrencinin hangi alanda öğretmen ihtiyacı varsa onu karşılayabildiklerini vurguladı.

“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞİ DURDUK YERE YAPMADIK”

Ayrıca Bakan İsmet Yılmaz açıklamalarının devamında sözleşmeli öğretmenliğin bir ihtiyaçtan doğduğunu kimsenin bunu durduk yere yapmak istemediğini ifade etti.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarının devamında “Sizi istihdam etmek istiyoruz, bilgilerinizi öğrencilerinize aktarmanızı istiyoruz. Ancak 6 yıl, 4+2 çalışacaksınız. 10’uncu Kalkınma Planı’nda bir tabir var, bölgeler arası eşitsizliğin giderilmesi lazım. İstanbul’da, Ankara’da ne varsa, Bitlis’te, Şırnak’ta da o olsun. 90 kişilik sınıflar vardı, şimdi 20 kişilik sınıflara düşüyor.” ifadelerine yer verdi.

Bunun yanı sıra Bakan Yılmaz açıklamalarında beşeri eşitsizliği gidereceklerini 170 bin öğretmen o bölgeye atanıyor, bir yıl sonra 120 bin kişi o bölgeden ayrıldığını ifade eden Bakan Yılmaz öğretmen tutamadıklarını ifade ederek “Hakkari’de müdür, iki öğretmen toplantısını aynı öğretmenle yapmadık diyor.” dedi. Ayrıca Bakan Yılmaz kaliteli eğitim için öğretmen, öğrencisini tanıyacak kadar bile orada kalmazsa olmayacağını öğrenciyi tanımanın ailesini de tanımayı gerektirdiğini vurguladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Aylardır süreklilik istiyoruz bizim için niye olumlu olumsuz niye açıklama yapmıyor sunuz yapmayın sandıkta bunların cvbını biz size vericez devam edin bu şekilde tüm MEB güvenlikleri açına konusuyorum

  2. Bilgilerimizi aktarmak istiyorumz ama 1 yıldır evde oturuyor 2017 mezunları. Gönderin hakkariye atayin o zaman. Bazı öğretmenler, ben, ona da razı. Ama atama yok Sayın Bakan..