Öğretmen

MEB'den 5 Bin Ücretli Öğretmenin Sözleşmeli Olarak Atanması Hakkında Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi üzerinden yeni bir duyuru yayımlandı ve bununla beraber 5 bin sözleşmeli öğretmen kadrousu için başvuru yapacakların genel başvuru şartlarının haricinde dikkat etmesi gereken şartlara yer verildi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında ek ders ücreti karşılığında (uzman ve usta öğreticiler dâhil) görev yapanlardan 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 15 inci maddesine göre 5.000 sözleşmeli öğretmen pozisyonuna atanmak üzere başvuruda bulunacaklarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartların yanında;

Söz konusu 5 bin sözleşmeli öğretmen kadrosuna atanacakların; MEB’e bağlı olan eğitim kurumlarında 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olmaları istenilirken diğer yandan herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik ile beraber yaşlılık ve malullük aylığı almaya hak kazanmış olmamaları istenildi.

Bakanlığa bağlı olan eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında yapmış oldukları görevlerden dolayı başvuru tarihinin son günü itibariyle en az 540 gün sigorta primi ödemiş olmaları (540 günün hesabında yalnızca resmî eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında çalışılan süreler esas alınacak, bunun dışındaki hiçbir çalışma süresi dikkate alınmayacaktır.) ifade ediliyor.

Ayrıca mezun oldukları yükseköğretim programını MEB tarafından öğretmenleğe atanacakları durumunun tespitine yönelik olarak uygun olmaları gerektiği ve öğretmenliğe kaynak olarak teşkile eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyaçları karşılanmadığı alanlara ataması yapılacakların yanı sıra; Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmaları gerektiği ifade edildi.

KPSS EN AZ 50 PUAN

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak, 2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmaları ifade edildi.

Ayrıca devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmaları ve 57 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak, şartları aranacağı ifade edildi.

Bu kapsamda sözleşmeli öğretmenliğe başvurular, sözlü sınav, atama yapılacak alanlar ve kontenjan çizelgesi ile atama takvimi ve diğer hususlara ilişkin duyuru daha sonra http://meb.gov.tr – http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanacaktır. Diğer taraftan, bu kapsamda 5.000 sözleşmeli öğretmen pozisyonuna yapılan atamalar sonucunda boş pozisyon kalması hâlinde, boş kalan pozisyonlara, öğretmenlik için yapılan 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları esas alınarak aynı usulle atama yapılacağı belirtildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Demekki sartlari uyan az kisi var. Bu uygulamanin devam etmesi cok guzel bisey bence primi tutan herkes alinsin bunis kapansin en guzel cozum bu bence. Devlet buyuklerimiz bence bu durumu dusunmeliler. Hayirlisi.

  2. Aile sosyal politikalar bakanlığına bağlı yurtlarda ekders karşılığı çalışanlar da kapsam içine alunmalı.Adaletsizlik oluyor.

  3. Ücretli öğretmenlik yapmüyanlar ne olacak paki?herkes işine geldiği şeyi onaylar zaten.devlet buna bi standart getirmeli.ordün al burdan al oh ne güzel.ben 80 puanla açıkta kalayım adam en az d0 ile atansın ne ala memleket..

  4. Bence sayın devlet büyüklerim 540 güne bağlı kalınmasa şu an bunun dışında durumu uyan herkes başvuru yapabilse hepimiz minnettar kalırız teşekkür ederiz

  5. Dersanecilerde niye 50 puan şartı konulmadı? 50 puan barajı binlerce kişiyi mağdur edecek!

  6. Primi dolmayan birinin atanmasi sizce dogru mu ayse hanim. O zaman kistas ne olacak oyle sey mi olur? Burda en onemli sey tecrübe yani primdir. Primi dolan atanmalidir. Prim demek tecrube demektir

  7. Ben. 5 yıl görev yaptım. Ücretli. Ama su rehabılıtasyondayımm

  8. Aile ve sosyal politikalar bakanlığında ek ders karşılığı çalışanlarda alınmalı….

  9. 5 yi halk eğitimde ek dersli olarak çalıştım gecenyilda aile bakanlığın gectim aynı kurumda çalışıyorum halk eğitim-sen aile bakanlığına geçtim o yüzden yararlanamıyorum 2017- 2018de milli eğitim kırımlarından birinde çalışıyor olmak şartına takiliyorum

  10. taban puanı nı kaldırmadığınız için hakkımı helal etmiyorum….

  11. Aktif calisma sarti yok mj yani simdi gorev yapmis olmak dedigi icin demekki aktif calisma sarti yok

  12. Arkadaslar calismis demek yani gorev bitip yerime biri geldiyse bu da oluyor mu? Hala calismiyorum yerime biri geldi biraktim. Ben calismis oluyorum degil mi?

  13. Okul öncesi Öğretmenliği nde öğrenci iken çalışıyorduk. Mezun olmadığımız pirim günleride sayılacak mı?

  14. Ücretli alımı açıklansada biz de ne yapacağımıza karar versekkkkkk