Öğretmen

MEB'den Sınıfında Yabancı Öğrenci Bulunan Öğretmenlere El Kitabı

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden sınıfında yabancı öğrenci bulunan öğretmenlere yönelik el kitabı duyurusu yayımlandı. 

MEB’DEN ÖĞRETMENLERE EL KİTABI

MEB tarafından yayımlanan duyuruda, dünyada yaşanan mülteci ve sığınmacı konularına vurgu yapılacak ülkemizin bu konuda atmış olduğu adımlara dikkat çekildi, Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği sosyal ve ekonomik alanlarda göstermiş olduğu gelişmeler hatırlatılarak bu durumun göç ve mültecilerin sayısının daha da artmasına neden olacağı ifade edildi. 

Yabancı Uyruklu Öğrenciler için özel çalışmalar yürütülüyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayımlanan duyuruda ayrıca, Suriye’de devam eden savaş ve oradaki insanların çoğunun Türkiye’de yaşamaya başlamaları yeni ihtiyaçların doğmasına neden olduğu vurgulandı. Türkiye’de yaşayan çok sayıda mülteci çocuğun nitelikli eğitim alması için özel çalışmalar yürütüldüğü belirtilen basın açıklamasında yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir gelecek planlaması yapıldığı aktarıldı. 

UNİCEF ile ortak proje

Öğretmenlerin de bu durumlar karşısında, çok kültürlü eğitim ilkelerini içeren “Kapsayıcı Eğitim” sistemi hakkında bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin planlandığı ifade edilirken UNICEF ile birlikte yürütülen “Kaliteli Kapsayıcı Eğitim” başlığı altında “Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Eğitimi” projesine dikkat çekildi. 

Bu proje kapsamında sınıfında yabancı uyruklu öğrenci bulunan öğretmenlerimizin, yabancı uyruklu öğrencilere sunulan eğitim öğretim hizmetlerine ilişkin pedagojik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve yabancı uyruklu öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine uyumları kolaylaştırılmaya çalışıldığı bildirildi.