Öğretmen

MEB Ek Öğretmen Ataması Yapacak Mı? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Açıkladı

Daha önce yaptığımız “20 Bin Dışında Ek Öğretmen Ataması Olur Mu?” başlıklı haberimizde de ek öğretmen ataması taleplerinin olduğunu ek öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağını değerlendirmiştik.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamalarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ek öğretmen atamasının olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamaların detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

İLAVE ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a bir gazeteci tarafından Milli Eğitim Bakanlığının ek öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağı soruldu. Gazeteci sorusunda “Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımını açıkladı. Sanıyorum kamuoyunda daha fazla bir ihtiyaç var. Bunun için ikinci bir alım gerçekleşecek mi?” ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ikinci bir alım hakkında gelişme olmadığını böyle bir durum olduğunda kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen alımıyla ilgili bildiğiniz gibi takvim açıklandı. Bu 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilecek. İlave bir alım olur mu olmaz mı konusuyla ilgili şu anda net kesin bir şey yok bununla ilgili zaten bir gelişme olursa Milli Eğitim Bakanlığı gerekli açıklamayı yapar.”

Bir Yorum

  1. KPSS 2016 puanıyla 2.atamada atanan onlarca öğretmen KPSS 2017 sınavına atanmadan önce hazırlanıp yine iyi puan alıp ilk 100lere 1000lere girmişlerdir. Bunlar atanmış olarak KPSS 2017 sıralaması içinde de görünüyor bununla ilgili sıralama güncellemesi ÖSYM sitesinde yapılması gerekmez miydi Ki 2017 mülakatına böylece giden aday sayısı azalacaktır