Öğretmen

MEB öğretmen atama takvimini ve kontenjanlarını halen ilan etmedi

Ocak ayı tamamlanmak üzere. MEB henüz öğretmen atama takvimini ve kontenjanlarını ilan etmedi. Kamupersoneli.net olarak Şubat-Mart döneminde 25-30 bin arasında bir öğretmen alımı olacağına inancımızı koruyoruz, umutluyuz, karamsar değiliz. Öğretmen atamalarının aşağıdaki 18 cümleye göre olacağını düşünüyoruz. 

1- Öğretmen adayları gece gündüz demeden atama mücadelesi veriyor. 

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, 96 bin 68 öğretmene ihtiyaç olduğunu söylemişti.

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, “Merak etmeyin, öğretmen atamalarını her zaman yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde açıklama yapmıştı. 

4- Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2017 yılında memur atama sayısı olarak 60 bin kadro izni aldıklarını ve bunların yarısını eğitime ayıracaklarını açıklamıştı. 

5- MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN, atamalar için 2017 bütçesiyle 60 bin toplam kadro içinde MEB’e verilecek sayılar netleştikten sonra atamaların olacağını ancak mülakatlardan dolayı atamanın Şubat’a yetişmeyeceğini ve bunun atama olmayacak anlamına gelmemesi gerektiğini söylemişti.

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat DEMİRÖZ, 2017’de 30 bin öğretmen ataması olacağını hatta biraz daha fazlasının olabileceğini söylemişti.

7- Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ın Şubat ayında öğretmen atamalarına ilişkin İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir’e  “Olacak. Kadro ve alanlarla ilgili çalışma yapılıyor.” dediği ortaya çıkmıştı. Kamupersoneli.net olarak bu detayları da aktarmıştık.

8- Yönetmelikte “Sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına Şubat döneminde atama yapılır.” maddesi geçmektedir. 

9- Başbakan Binali YILDIRIM, Şubat ayında 1500 engelli öğretmen alımı yapılacağını söylemişti.

10- MEB,  2014 Şubat’ında öğretmen ataması yaptı.

11- MEB,  2015 Şubat’ında öğretmen ataması yaptı.

12- MEB,  2016 Şubat’ında öğretmen ataması yaptı.

13- MEB’de 50 binin üstünde ücretli öğretmen görev yapıyor.

14- FETÖ soruşturması kapsamında on binlerce öğretmen meslekten atıldı. Öğretmen açığı oluştu.

15- MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU öğretmen adaylarının sıkıntılarını dinlemek ve taleplerini almak için adayları Bakanlığa davet etti.

16- İnternet haber siteleri,  öğretmen atama takvimi ve kontenjanları bir an önce açıklansın diye sürekli haber yapıyor.

17- Sendikalar, atamaların bir an önce açıklanması için mücadele ediyor ve MEB’e baskı yapıyorlar. 

18- Nisan’ın ilk haftalarında (muhtemelen 9 Nisan) anayasa değişikliği referandumu yapılacak.

**Yukarıdaki 18 maddedeki bilgileri bir araya getirdiğimizde öğretmen atamaların olacağına yürekten inanıyoruz.

Kamupersoneli.net | Zeki KARA | ÖZEL İÇERİK

Bir Yorum

  1. Sessiz yığınların sesi olacagiz demistin Edebiyata sahip çık reis.3 bin atama istiyoruz

  2. şubatta adil bir atma yapılsın emek hırsızlarına müsade ediilmesin

  3. reis seni seviyoruz.biz memur öğretmenleri de unutma .kazanılmış hakkımız baki ama geçemiyoruz meb e .bizleri meb e aktar reis lütfen.biz de öğretmenlik okuduk.

  4. Şubatta atama bekliyoruz.Okula giden çocukların geçici değil kalıcı öğretmenlere ihtiyacı var .Önlisans mezunlarına niye öğretmenlik yaptırılır ki? Bunca lisans mezunu varken.Ama maalesef durum bu.

  5. Ne alan degisikligi ne de belesci dershanecilerin atanmasi. Sadece kpss ile edebiyata 2000…

  6. Atama Bekleyen Öğretmenler olarak bir ricamız olacak şubat ataması olacaksa ve bunun duyurusunu her kim yapacaksa LÜTFEN: ”Her atamada olduğu gibi; en çok atamayı biz yaptık şu kadar yılda şu kadar öğretmen aldık gibi açıklamalar yapılmasın…150 bin ücretli öğretmen(Türk Eğitim sen verileri) çalışırken,6 milyon kişi kpss’ye girmiş,450 bin öğretmen atama beklerken : 10-15 bin gibi ‘komik rakamlarda’ atama yapılacağını duymak zaten yeterince üzücü; bir de bak akıllı olun sizi biz atıyoruz bizden önce sizi atayan yoktu gibisinden bir algıya sebep olacak,muhatabını el pençe divan durdurmaya yönelik,lütufta bulunurcasına açıklamalara hiç gerek yok.LÜTFEN…