Öğretmen

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı'dan Öğretmen Açığı Hakkında Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya katıldı.

Boyacı orada Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Ar-Ge, dijital içerik geliştirme çalışmalarına yönelik bilgiler aldı. Ayrıca öğretmen açığı hakkında detayları paylaşan Boyacı açıklamada bulundu.

Boyacı açıklamasında 2023 hedeflerine yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti ve;

“İzmir’de yapılan çalışmalar gayet başarılı. Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum.

Ülkemizde 2023 vizyon çalışmaları çerçevesinde teknolojiyi yakalayan yapılandırıcı eğitimi uygulamaya koymak için çalışmalar devam ediyor.” dedi.

MEB tarafından düzenlenen mesleki gelişim çalışmalarına 650 bin öğretmenin katıldığını açıklayan Boyacı;

“Artık eski sorunlarla ilgilenmiyoruz. Eğitimde öğretmen açığımız yok. Yetki gücünden daha çok etki gücünü kullanan eğitimciler başarıyı yakalayabiliyor.

Öğretmenlik meslek kanununun hayata geçirilmesi ile öğretmenlerimize gerekli mesleki pozisyonları, kariyer planlamalarının da uygulamaya koyulması hedeflenmektedir.

Öğretmenlerimiz kişisel gelişimleri açısından, kendi kişisel gelişimlerine katkıda bulunan eğitimleri tercih ediyorlar.” dedi.

Bir Yorum

  1. Öğretmen açığı yok diyor Nasıl yok açık yoksa neden müdürler ve yardımcıları ek derslere giriyorlar her ay bunlara verilen ek ders ücretlerinden bi sürü öğretmen adayı boşta kalmaz mesela beden hocası neden müzik dersine girip ek ücret alıyor

  2. Adam haklı çünkü ücretli öğretmen var tüm açıkları kapatıyor