Öğretmen

MEB Öğretmenlerin 2017 Yaz Tatili Yer Değiştirme Duyurusu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, öğretmenlerin 2017 yaz tatili il içi ve iller arası yer değiştirme duyurusunu yayımladı. 

Buna göre; Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerin il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişiklikleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılacak.

Eğitim kurumları, bilim sanat merkezleri ile halk eğitim merkezleri hariç olmak üzere alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü göre yapılacak.

Yer Değiştirme Başvuru İşlemleri

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecek. 

Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev sürelerinin veya izinlerinin 30 Eylül 2017 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Bu kapsamda yer değişikliği yapılanlardan en geç 30 Eylül 2017 tarihine kadar görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek.

Yer Değiştirme Başvurusu İçin Gereken Belgeler

* Başvuru tarihi itibarıyla resmî veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından son altı ay içinde alınan yukarıda açıklanan muhtevaya uygun sağlık kurulu raporu

* Kardeşine vasi tayin edilenlerden mahkeme kararı

* Eş, anne, baba, çocuk ve kardeş için veya vasi tayini sebebiyle alınmış sağlık kurulu raporları ile yapılan başvurularda onay makamları

* Aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgilerin özetlerini gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneği

Yer Değiştirme Başvuru Şartları:

* Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı

* 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesine göre bankalar için kurulmuş özel emeklilik sandığına tabi

* TOBB ve odalar gibi kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında

* Avukat olup baroya kayıtlı ve vergi mükellefi olarak

* Milletvekili, belediye başkanı, muhtar ve noter olarak, çalışanlar ile aşağıda 2 nci maddede belirtilenlerin eşleri, eşlerinin görev yaptığı il/ilçeye yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.