Öğretmen

MEB Öğretmenlerin Alan Değişikliği Başvurularında Son Gün

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları alınmaya devam ediyor. Bilindiği gibi 26 Aralık 2017 tarihinde öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları sona eriyordu ancak MEB tarafından alınan bir karar ile başvuruların 28 Aralık 2017 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. Peki başvurular saat kaça kadar devam edecek? Haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin alan değişikliği başvurularının alınacağı duyurulmuştu. Söz konusu alan değişikliğine ilişkin öğretmenlerin başvuruları 18 Aralık 2017 tarihinde başladı. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir takvim yayımlandı. Yayımlanan takvime göre alan değişikliğine ilişkin öğretmenlerin başvuruları 18 Aralık’ta alınmaya başlandı.

SAAT 15.00’E KADAR DEVAM EDECEK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan başvuru takvimine göre öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları 26 Aralık 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştireceklerdi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konu ile ilgili alınan bir karar ile başvuruların 28 Aralık 2017 saat 15.00’a kadar uzatıldığı ifade edildi. Alınan bu karar ise Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. 

BAŞVURU SÜRESİ UZATILMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada “Bilindiği üzere 15/12/2017 tarihli ve 21615937 sayılı yazımız ile Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerin alan değişikliği başvuru işlemlerinin 20-26 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacağı bildirilmişti. Söz konusu başvurular 28 Aralık 2017 Perşembe günü saat 15:00’a kadar uzatılmış olup, ayrıca özel eğitim alanında güncellenen kontenjanlar sisteme yansıtılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre alan değişikliği başvuru sonuçlarına ilişkin ilişik kesme işlemleri 19 Oca 2018 tarihinden itibaren yapılacaktır. Ayrıca öğretmenler alan değişikliği başvurularını MEBBİS üzerinden yapacaklardır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA