Öğretmen

MEB Özür Grubu Atamalarında Tercih Edilecek Okulların Listesi Yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği, mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme başvuruları 4 Ocak 2017’de başladı. Başvuru işlemleir 10 Ocak 2017‘de sona erecekken Milli Eğitim Bakanlığı bir duyuru yayınlayarak başvuruların 11 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. 

11 Ocak 2017’de başvuruların sona ermesinin ardından, öğretmenlerin özür grubu atamalarda tercih edebilecekleri okulların listesi yayınlandı. Okul listelerinin yayınlanmasıyla beraber tercih işlemleri de 13 Ocak 2017‘de başladı ve 18 Ocak 2017‘de sona erecek. Tercih işlemlerinden sonra mazerete bağlı atama işlemleri 20 Ocak 2017‘de yapılacak.

Birinci aşamada başvurusu onaylanan öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih önceliklerini dikkate alarak işaretleyecektir. Tercih aşamasında “boşalması muhtemel eğitim kurumu” olarak ilan edilen, ancak atamalar sonucunda bunlardan norm kadrosu boşalmayan eğitim kurumlarını tercih eden öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Öğretmenler başvuru yapmadan önce atamaya esas hizmet puanı ve hizmet süresine ilişkin bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğretmenler başvuru ve atamalarına etki edecek bilgilerini MEBBİS/Kişisel Bilgiler Modülünden inceleyerek varsa eksik bilgilerini güncelletmekle sorumludur. 

Bir Yorum

  1. Atanamayan öğretmen problemi yıllık 160 bin öğretmen ataması yapılarak çözülebilir , bu oluşturulacak bütçenin kaynağını ise şöyledir: 160 bin öğretmenin atamasının maliyeti yıllık 6 milyar TL. Sadece sigaradan toplanan 1 yıllık vergi 22 milyar TL. Türkiye bilindiği gibi , OECD ülkeleri arasında en çok vergi alan ülkedir. Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.(sokrates) 1 (bir)kadrolu öğretmen maliyetine 3(üç) ücretli öğretmen çalıştırabiliyosunuz peki yitip giden geleceğimizin maliyeti ne kadar olacak hiç düşündünüz mü?Cahil insan kandırılmaya açık insandır. Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu-2016

  2. Biz çöpçüler mağduruz hakkımız bize verilmeli çevre dersine girmemiz gerek dershanecileri atıyorsunuz bizi de atayın

  3. Hakkımızı bize verin çöpçüler çevre dersine girmek istiyor malum dinimiz islam temizlik imAndandır