Öğretmen

MEB Şubat Ayında 1500 Engelli Öğretmen Ataması Yapacak

Milli Eğitim Bakanlığının resmi sosyal medya hesabı twitter üzerinden bir paylaşımda bulunuldu. Yapılan paylaşım ile engelli öğretmen adaylarına müjde verildi. MEB tarafından yapılan paylaşımda Şubat ayında 1500 engelli öğretmen ataması yapılacağı ifade edildi. Ayrıca söz konusu atamalar için başvuruların 21 – 24 Şubat 2017 tarihleri arasında alınacağı belirtildi. 

MEB’in Sosyal Medya Paylaşımı 

Engelli öğretmen ataması kapsamında 1500 öğretmen ataması yapılacak. Başvurular ise 21 -24 Şubat tarihleri arasında alınacak. 

Bir Yorum

  1. 1 (bir)kadrolu öğretmen maliyetine 3(üç) ücretli öğretmen çalıştırabiliyosunuz peki yitip giden geleceğimizin maliyeti ne kadar olacak hiç düşündünüz mü?Cahil insan kandırılmaya açık insandır.Atanamayan öğretmen problemi yıllık 160 bin öğretmen ataması yapılarak çözülebilir , bu oluşturulacak bütçenin kaynağını ise şöyledir: 160 bin öğretmenin atamasının maliyeti yıllık 6 milyar TL. Sadece sigaradan toplanan 1 yıllık vergi 22 milyar TL. Türkiye bilindiği gibi , OECD ülkeleri arasında en çok vergi alan ülkedir.

  2. Madem edebiyat öğretmeni ihtiyacı yoktu; neden açık öğretimde edebiyat bölümü açılarak 17 bin olan mezun sayısının 46 bine çıkmasına sebep olundu. (En çok mezun 46 binle şuan edebiyatta) .Böylece edebiyat mezunun atanması Kaf dağının ardındaki elma oldu, ulaşabilene aşk olsun. Böylesine önemli bir bölümün eğitim ve atamasının hesap edilmemiş olması,Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarının mağdur edilmesi büyük bir talihsizliktir.

  3. Özel okula teşvik için 300 den başlayan teşvik parası veren devletimiz kendi okullarına öğretmen atamada maliyenin izin vermediğini ileri sürüyor öyleyse önce teşviklerden kısıtlama yapılsın