Öğretmen

MEB’in Eylül’de Öğretmen İhtiyacı Olabilir

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, yaz ayında öğretmen ataması olmayacağını açıkladı. Ancak atama konusunda hem muhalefet partileri hem de öğretmen adayları bastırıyor.

MEB’in 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başında öğretmen ihtiyacı olabilir. Nasıl mı?

1)     İl içi ve İl Dışı İsteğe Bağlı Atamalar

MEB, il içi ve il dışı öğretmen atamalarını Haziran ayında yapacak. Özellikle il dışı atamalarından sonra bazı bölge, il ve okullarda ücretli öğretmenlikle kapatılamayacak öğretmen açığı oluşacaktır.

2)     Özür Grubuna Bağlı Atamalar

İl dışı atamalarından sonra özür grubu atamaları için süreç başlayacak. Eş ve sağlık özrüne dayalı atamalarda da bazı bölge, il ve okullarda öğretmen açığı oluşacaktır.

DEĞERLENDİRME

-İl içi, il dışı ve özür grubu atamalarından sonra bölgeler ve şehirler arasındaki dengeler değişecektir. Bu yüzden Eylül ayında 10-15 binlik bir atamayla öğretmen alımları yapılması olasıdır.

-2016 KPSS sonuçlarından ardından Eylül döneminde atama olmazsa öğretmen adayları yaklaşık 6 ay kadar beklemiş olacaktır.

-2016 Eylül döneminde MEB’in öğretmen ataması yapmak istememesinin nedeni bütçeden mi kaynaklı yoksa aday öğretmenlikteki yeni modelden mi kaynaklı bilemiyoruz ama bilinen bir gerçek var, o da şudur: MEB’in öğretmen ihtiyacı azalıyor, alımları zamana yaymak için bir yıl içindeki öğretmen atama sayısının düşeceği kesindir.

-Yüksek puan alan / alacak öğretmen adaylarının Eylül döneminde ücretli öğretmenliğe başlamadan 10-15 binlik bir atamayla kadrolu olarak alınması faydalı olacaktır.
 

  Özel Haber

Bir Yorum

  1. yıllardır üvey evlat muamelesi gören fizik öğretmenleri en az 3000 kontenjan ayrılmasını istiyoruz