Öğretmen

Memur Sen Başkanı Yalçın: Sözleşmeli Öğretmenler Kadroya Alınmalı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erzurum’da organize edilen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül törenine katıldı. Katıldığı tören kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Ali Yalçın gündemi değerlendirdi. 

ALİ YALÇIN’DAN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA ALINSIN TALEBİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ödül töreni kapsamında yaptığı konuşmasında eğitim konusuna dair açıklamalarda bulundu. Eğitimin temel unsurunun öğretmen olduğunu ifade eden Ali Yalçın, öğretmenlere gereken değerin verilmesi gerektiğini söyledi. Öğretmenlerin özlük haklarının daha iyi seviyelere ulaştırılması gerektiğini ifade eden Ali Yalçın konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

”Eğitimin temel unsuru da öğretmendir. İyi ve başarılı gençler yetiştirmek istiyorsak, öğretmene hak ettiği değeri vermeliyiz. Performans değerlendirme gibi moral ve motivasyon bozan uygulamalar yerine, eğitimcilerin önünü açmalı, sorunlarını çözmeli, hayat standartlarını yükseltmeli, mali, özlük ve sosyal haklarını iyileştirmeliyiz”

Öğretmenlerin bir yerde görev yapmaları ve orada durmaları için teşvik edici yöntemler kullanılması gerektiğini ifade eden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sözleşmeli öğretmenlerin durumunu hatırlatarak kadro talebinde bulundu. 

“Öğretmen sirkülasyonunun yoğun olduğu illerde teşvik edici çalışmalar yapılarak sirkülasyonun önüne geçilmelidir. Öğretmenleri söz konusu yerlerde tutmanın yolu, cebri değil, cezbedici yöntemlerden; öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesinden geçmektedir. İş barışını bozan sözleşmeli istihdamdan vazgeçilmeli, sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilinceye kadar da eş ve sağlık mazereti giderilmelidir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA