Öğretmen

Memur Sen Öğretmen Atamaları İçin Uğraşıyor Mu?

2017 yılı şubat dönemi öğretmen atamaları için henüz bir resmi açıklama yapılmadı. Maliye Bakanlığı’ndan kadro onayı beklendiği ifade edilmişti. Öğretmen atamaları konusunda Türk Eğitim-Sen’den zaman zaman açıklama yapılmaktadır.

Son olarak Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK şu şekilde bir açıklama yapmıştı:  ”Kulağımıza gelen bilgilere göre ise Maliye Bakanı Naci Ağbal Şubat’ta atama yapılmasına karşıdır. Şayet bu bilgi doğruysa, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yapması gereken sadece talep etmek değil; Şubat’ta atama yapılması için Maliye Bakanlığı’na bastırmaktır, diretmektir. Bakan Yılmaz, bu konuda Başbakan ve Maliye Bakanı’na durumu çok net anlatmalı, öğretmen açığının ülkemizi getirdiği nokta konusunda bilgilendirmeli ve ısrarla atama talep etmelidir. Maliye Bakanlığı işi yokuşa sürmemelidir, atama yapılmaması için bahaneler arkasına sığınmamalıdır. Üstelik dağılım yapmak çok zor bir iş değildir. Bu atamalar Şubat’a yetişebilir. Atama sayısı da asla 10 bin gibi komik bir rakam olmamalıdır.” dedi. Ve son olarak İsmail Koncuk açıklamalarına, ”Türk Eğitim-Sen olarak; 2017 yılı için talebimiz bellidir. Biz, Şubat ayında en az 30 bin atama yapılmasını, 2017 yılının sonuna kadar da öğretmen atama sayısının 100 bine ulaşmasını talep ediyoruz. Ayrıca öğretmen alımları asla ve asla sözleşmeli ve mülakatlı olmamalı, tüm öğretmenlerimiz kadrolu olarak atanmalıdır.” diyerek son verdi.

Yetkili sendika olan Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen’den öğretmen atama sayısıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Sendika tarafından yapılan değerlendirmede:  “Son yıllarda derslik yapımında kayda değer bir artış olmasına ve çok sayıda öğretmen ataması yapılmasına rağmen hâlâ 100 bine yakın öğretmen açığı bulunmaktadır. Eğitime ilişkin reformların kalıcı hâle gelmesi, okullarda boş ders kalmamasına ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin bulunmasına bağlıdır. Bu nedenle, hem yeni öğretmen kadroları ihdas edecek hem de sözleşmeli öğretmen alımındaki hatayı telafi ederek sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirecek yasal bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır. Kadrolu istihdam konusunda gereken adım atılmalı; öğretmen ihtiyacı tamamen karşılanmalı ve alımlar kadrolu olarak yapılmalıdır.” cümlelerine yer verilmiştir.

*Kamupersoneli.net olarak Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Sayın Ali YALÇIN’dan öğretmen atamaları konusunda bir açıklama bekliyoruz. Öğretmen adayları yapılacak atamadan sonra resmen öğretmen ve sendikalı olacaklardır. Memur Sen’in atama bekleyen öğretmenlere yönelik daha somut çalışma yapması ve açıklama yapması faydalı olacaktır.

Bir Yorum

  1. Ben sayfanın ta başındaki sorunun cevabını vereyim. Hayır uğraşmıyor.

  2. Hiçbir sendika 47 bin kuyruk oluşturan edebiyat mağdurlarini dile getirmedi. Koncuk da dahil. Hikaye anlatmasinlar.

  3. Atanamayan ogretmenler lütfen sosyal medyada cumhurbaskanimiza basbakana atama istegimizi mesaj-tweet atarak dile getirelim