Öğretmen

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: Öğretmen Sayısı Bir Milyona Yaklaştı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Türkiye Eğitim Meclisi iş birliğinde düzenlenen “Nitelikli Öğretmen Yetiştirme” konulu 6. Eğitim Kongresine katıldı.

Kongrenin açılışında konuşma yapan Erdem, nitelikli öğretmen yetiştirilmesine ilişkin çalışmaların Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sunulduğunu belirterek: “Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri ile ilgili çalışmalar son aşamasına gelmiş ve hazırlanan metin Bakanımıza sunulmuştur.” dedi. Erdem ayrıca, eğitim ve öğretimdeki başarının, öğretmenin başarısıyla ilişkili olduğunu vurguladı. 

ÖĞRETMEN SAYISI BİR MİLYONA YAKLAŞTI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, eğitim fakültelerinden mezun olanların atama problemi yaşamasının her geçen yıl arttığına değindiği açıklamasında: “Bakanlığın artan ihtiyaçlar doğrultusunda son yıllarda yaptığı atamalarla birlikte mevcut öğretmen sayısı bir milyona yaklaşmıştır. Özel okul öğretmenlerini de dahil ettiğimizde 2016-2017 eğitim öğretim yılında 989 bin 231 öğretmenimiz bulunmaktadır.

Son 10 yılda atanan öğretmen sayısı 447 bin 638’dir. İstihdam edilen öğretmenlerin yüzde 49,7’sinin son 10 yıl içerisinde göreve başladığı görülmektedir. Görev yapan öğretmenlerimizin yüzde 52,7’sinin hizmet süresi 0-10 yıl, yüzde 39,2’sinin 11-25 yıl, yüzde 8,1’inin ise 25 yıldan fazladır.” dedi.

EN GENÇ ÖĞRETMEN NÜFUSUNA SAHİP ÜLKE TÜRKİYE

Öğretmenlerin genel yaş ortalamasının 37.4 olduğunu söyleyen Erdem:  “Öğretmenlerimizin genel yaş ortalaması 37,4 olup OECD ülkeleri içerisinde en genç öğretmen nüfusuna sahip ülke Türkiye’dir. Mezun olan ve olacak öğretmen fazlalığının YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak önemli bir alan olduğunun farkındayız. Eğitim fakültelerinin acilen misyon ve görevlerini yeniden gözden geçirmeleri ve öğrencilerin başka sektörlerde iş bulmasına imkan sağlayacak, farklı alanları da kapsayacak yeni bir eğitim modeline, programına ihtiyaç olduğu görülmekte.” ifadelerini kullandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA