Öğretmen

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Norm Kadro Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamalarında norm kadro doluluk oranı hakkında değerlendirmelerde bulunarak ğretmen norm kadro doluluk oranlarının Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 90,61, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 88,45, ülke genelinde ise yüzde 90,34 seviyesinde olduğunu ifade etti.

Bakan Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve ÖSYM Başkanlığı ile bağlı kuruluşların 2020 bütçeleri ve 2018 yılına ait kesin hesaplarının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığının bütçesine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. 

NORM KADRO AÇIKLAMASI

Norm kadro hakkında Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un açıklamaları şöyle oldu:

“40 yaş ve altındaki öğretmen sayımız toplam öğretmen sayımızın yüzde 65’ine tekabül etmektedir. Bu süre içinde öğretmen başına düşen öğrenci sayımız, ilköğretimde 16’ya, ortaöğretimde de 11’e düşmüştür.

Ülkemizin tüm coğrafi bölgelerindeki öğretmen doluluk oranları birbirine yakın bir orana yükseltildi. Norm kadro doluluk oranları Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 90,61, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 88,45, ülke genelinde ise yüzde 90,34 seviyesinde.”

DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI

Açıklamalarının devamında 2003 yılından bugüne kadar, 51 bin 912’si hayırsever vatandaş tarafından olmak üzere toplam 315 bin 884 yeni dersliğin yapımının tamamlanarak eğitim ve öğretimin hizmetine sunulduğunu ifade eden Bakan Selçuk derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 24’e, ortaöğretimde ise 20’ye düştüğünü ifade ett.