Öğretmen

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan Flaş Öğretmen Alımı Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Asiye Karadeniz Binası’nın açılışına katıldı. Katıldığı açılış etkinliğinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz öğretmen alımı konusunda çok önemli bir açıklama da bulundu.

” AĞUSTOS’TAN SONRA 10 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPACAĞIZ”

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın öğretmen atamasına ilişkin açıklamaları şu şekilde,  “En büyük yatırımı öğretmene yaptık. Bir çok yerde görüyorum. Öğretmen odalarında son 10 yılda atananlar elini kaldırsın diyorum, hemen hemen hepsi kaldırıyor. Dolayısıyla biz 560 binin üzerinde öğretmen ataması yaptık. Geçen yıl 50 bin atama yaptık. 50 bin rakamı küçümsenecek bir rakam değil. Bazı ülkelerin tüm kamu görevlilerinin toplamına eşit. Bu yılda 20 bin öğretmenin mülakatını yapıyoruz. İnşallah yakında sonuçlar açıklanacak. Ağustostan sonra da 10 bin öğretmen alacağız. Allah nasip ederse iki yılda atadığımız öğretmen sayısı 80 bine çıkacak. İstiyoruz ki evlatlarımız daha iyi eğitim alsın. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını da 30’ların üzerinden 20’lerin altına düşürdük. Dolayısıyla bu noktada da iyi bir noktaya doğru gidiyoruz.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Hangi yılın puanıyla alınacağını da açıklasalar keşke

  2. Evet sayın bakanım öncelikle sevgi ve saygılarımı iletiyorum.Dershane öğretmenleri bir kısmı atadınız diğerlerini mağdur ettiniz.İnsanlık ve vicdana sığar mı? Ben bir öğretmenim hemde tezli yüksek lisans yaptım.Atama kontenjanı az olunca atanamiyoruz.Diğer bir sıkıntım evliyim ve bir çocuğum var.Aile geçindirmek için çalışmak zorundayım.Bir restaurantta garsonluk yapiyorum.sabah 8 ve akşam 22 ye çalişiyorum. Yol da eklenince gece 24 de evde oluyorum.Bu yorgun halde KPSS nasıl çalışacam.Bu durumda ben kötü bir öğretmenmiyim.sınavlara nasıl çalışacam nasıl verim alacam.ücretli öğretmenlikle geçim çok zor.Böylece 30 yıllık emeğim boşa gidiyor.yaş ilerliyor.Benim durumda olan çok öğretmen var.Nasıl bir yol izlememiz gerekir sayın MEB….

  3. Genel olarak atadığınız yada atayacaginiz öğretmen sayılarına değilde bölümlere göre atayacaginiz öğretmen sayısını dikkate alsaydinz sayın ısmet yılmaz kimse mağdur kalmazdı sinifcilar dinkulturu ingilizceye dayiyosunz kontejani diğer bölümden alınan insan sayısı umrunuzda degil sonra su kadar öğretmen atadik diyorsunuz cok matah biseymis gbi

  4. Sanki bu 80 bin önümüzdeki yıl alinacak mis gibi açıklama olmuş. Asıl bundan sonra ne olacak onu söyleyin.