Öğretmen

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 Bin Öğretmen Ataması Detaylarını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TVNET’te ekranlara gelen ve Ayşe Böhürler tarafından sunulan Türk Kahvesi adlı programa katıldı. Burada eğitim, MEB ve öğretmen atamaları konularına dair açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk kendisine sorulan soruları da yanıtladı. 

Bu kapsamda Temmuz ayında yapmış olduğu 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması açıklamasına değinen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk atama detaylarının ne zaman ilan edileceğine dair bilgiler verdi. 

BAKAN ZİYA SELÇUK’TAN ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  katıldığı program kapsamında yapmış olduğu açıklamalarının başında öğretmen atamaları konusunda bilgi verdi. 20 bin öğretmen atamasına dair detayların kısa zaman içinde belli olacağını duyuran Ziya Selçuk öğretmen adaylarının taleplerini değerlendirdi. 

Bu konuda bazı branşlarda öğretmen eksiğinin olmadığı vurgusunda bulunan Ziya Selçuk atama kararlarının nasıl verileceğine dair önemli ifadeler kullandı. İşte Bakan Selçuk’un öğretmen ataması açıklaması.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Öğretmen Ataması Açıklaması

”20 bin öğretmenin atama branşları önümüzdeki günlerde belli olacak. Bizim bir tablomuz var tabloya bakıyoruz öğretmen açığı hangi alanda ne kadar. Bir de bütçemiz var. Bu bir hükümet meselesi, MEB karar vermiyor. Bazı branşlarda hiç ihtiyaç yok fazla var. Ama bu branşlardaki meslektaşlarımız atama istiyor. Benim devlet adına millet adına karar vermem gerekiyor. Bu kararı verirken sevdiğim branşlara göre mi karar vereyim, sosyal medyaya göre mi karar vereyim. Yoksa işin mesuliyetini koruyup mu karar vereyim. Bu bakımdan arkadaşlarımız kendilerini ifade etmek için yazıp çiziyorlar. Ama bizde kendi ihtiyaçlarımızı ülke adına göz önünde bulundurmak zorundayız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. i̇htiyaç yoksa o branşlardaki fakültelere alım yapmayın yığılma olmasın sayın bakan

  2. Madem ihtiyaç yoksa ne diye her sene binlerce mezun veriyorsunuz.mezun veriyorsanız atama yapamayız bütçeyi göze almak zorundayız gibi sacma açıklamalar yapmayacaksiniz.mezun ettiklerinizi atayacaklarinizi dengelesenize.beceriksizliginizin sonucu gencligimizi kaybederek biz mi ödeyeceğiz

  3. Ben acıklayayım branşa göre dagılımı 20 bin öğretmenin 15bini dinkültürü geri kalan 3 bini sınıf 2 bin ingilizce bitti dagılın :)

  4. muh ve finasman 2. öncelik olayının kalkmasını istiyoruz meslek mezunları insanlar lazım ulkemıze