Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı 20 Branşta Atama Yapmayacak!

Milli Eğitim Bakanı (MEB) atama kararlarına ilişkin 20 branşta atama yapılmayacağını duyurdu. Ancak açıklanan branşları okuyan ve öğretmenlik için atama bekleyen öğretmen adaylarını çelişkiye düşürdü. Peki hangi branşlara öğretmen ataması yapılmayacak?

Şu anda 20 farklı alan için hiçbir öğretmen alınması söz konusu değil. Çünkü bu 20 branş içerisinde doluluk oranı, bazılarında yüzde 280’lere ulaşmış durumda bile gözüküyor. Alan öğretmenliğinde en büyük fazlalığın olduğu branş ise elbette felsefe. Bu alanda 1594 öğretmenin 2017’de ihtiyaç fazlası duruma düştüğü görülüyor. Bunu Giyim Üretim Teknoloji öğretmenleride peşinden takip ediyor. Bu alan içerisinde ise 717 öğretmenin fazla olduğu ifade ediliyor. Yine MetalTeknolojisi’nde ise 525, Konaklama ve Seyahat Hizmetlerinin alanında ise 199 ihtiyaç dışında çalışan öğretmen olduğu gözlemlenmekte.

ÖZEL SEKTÖR TAVSİYE

Konuyla alakalı olarak bazı uzmanlar bu alanlarda eğitim alan ve gelecekte öğretmen olmak isteyenler için şuandan itibaren Devlet kapısında ve özellikle de öğretmenlikte iş bulmak oldukça zor diye uyarılarda bulunuyor. 20 alanda ise eğitim gören ya da mezun olanların özel sektöre yönelmesini tavsiye ediyorlar.

MEB MÜSTEŞARI UYARMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, 2020’li yıllara kadar öğretmen ihtiyacının 100 bin civarında olabileceğini ifade etmişti. Müsteşar Doç. Dr. Tekin yaptığı açıklamayla beraber; “Tablolar çok açık, öğretmen ihtiyacımız bu kadar. Biz mevcut mezun arkadaşlarımızdan, öğretmen adaylarından ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olacaklar arasından en uygunlarını sınavlarla aramıza dahil edeceğiz. Her yıl belli oranda, bütçeden bize ayrılan kadro oranında öğretmen istihdamına devam edeceğiz. Yeni bir durum yok ortada. Öğretmen istihdamına yönelik projeksiyonumuz bu” ifadelerinde bulunmuştu.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Düşünce eğitimi ile beraber atama sayımız artar hayalleri kuruyorduk.ama tersi oldu.bu branşlarda atama illaki olacaktır ama belli ki 2 elin parmaklarını geçmeyecek kadar. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek bu.

  2. peki ya 4 sene önce neden söylemediniz sizi 4 yıl sonra özel sektör bekleyecek biz o eğitim bilimleri derslerini size boş yere verdik diye? zaten yaptığınız ettiğiniz sene de 50 kişi atamanız dı onu da mı alıyorsunuz elimizden. yazıklar olsun