Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 Bin Öğretmen Alımı Başvuru Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlanmıştı. Yayımlanan duyuruda Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı başvurularının alınacağı ifade edildi.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları 2 Mart 2018 tarihinde başladı. Başvuruların başlaması ile başvurular hakkındaki detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

ATAMA TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin ön başvurular 2 Mart 2018 tarihinde başladı ve 8 Mart 2018 tarihine kadar devam edecektir. Bunun yanı sıra adayların sözlü sınavlara alınacakları sözlü sınav merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16 Mart 2018 tarihinde ilan edilecektir. Bunun yanı sıra sözlü sınavlar ise 14 Nisan 2018 ile 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ayrıca sözlü sınav sonuçlarının ilanı, sonuçlara ilişkin itiraz ve atama sürecine ilişkin diğer hususlar daha sonra http://meb.gov.tr ile http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr” web adresleri üzerinden yapacaklardır. Bu adreslerin dışında ve posta ile şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Bununla beraber adaylar başvurularında sözlü sınav merkezi tercihinde de bulunacaklardır. Adaylar sözlü sınav tercihlerinde en fazla 5 adet tercih yapabileceklerdir.