Öğretmen

O Kadar Açık Varken Hala Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Alınıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 2018- 2019 eğitim ve öğretim yılı birinci dönem için ücretli öğretmenlik başvurularını almaya başladı. O kadar açık varken hala ücretli öğretmenlik başvuruları alınıyor. Peki bu başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI ALINIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretli öğretmen alımı için başvurular e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Ücretli öretmen adayları T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile e-Devlet’e giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Ayrıca bu başvurular neticesinde görevlendirilen öğretmenlerin mezuniyet belgelerini ilgili ilçe ya da il milli eğitim müdürlüğüne ibraz etmesi gerekmektedir.

Ücretli öğretmenlik başvurularında birinci aşamada eğitim bilgileri doldurulacaktır. İkinci aşamada ise tercihe esas mezuniyet bilgileri görüntülenir. İl, ilçe, branş, KPSS yılı, KPSS puanı seçilir ve ön lisans mezunlarının da başvuruları alınır. Ayrıca KPSS puan bilgisinin girilmesi zorunlu değildir. Başvurularda “İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum” bölümünü işaretleyen adaylar ikinci dönemde de başvurusun geçerli olmasını sağlayacaklardır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ALIMI YERİNE ATAMA YAPILMALIDIR

Türkiye genelinde binlerce atanamayan öğretmen varken hala ücretli öğretmenlik için başvurular alınıyor. Ücretli öğretmenlik görevinin öğretmen açığını kapatmak anlayışı ile yapıldığı bir ortamda, ücretli öğretmen alımı değil öğretmen açığı olan yerlere atama yapılmalıdır. Binlerce öğretmen adayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atama bekliyor. Adayların talepleri her geçen gün yineleniyor ancak öğretmen ataması yerine açık olan yerler için ücretli öğretmen alımı yapılıyor. 

ÖN LİSANS MEZUNLARI DA ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK YAPABİLİYOR

Peki ücretli öğretmenlik kadrosunda ön lisans mezunlarının da görev alması ne kadar doğru?

Millî Eğitim bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelge mevcuttur. Buna bağlı olarak ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri yapılmalıdır. Dolayısıyla ücretli öğretmenlik başvurularının en az lisans mezunu alınması ve yerleştirmelerin de alana göre yapılması gerekmektedir. Ücretli öğretmenlik konusunda ön lisans mezunlarının derslere girmesinin doğru bir uygulama olduğu söylenemez. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…