Öğretmen

ÖABT Gerektiren Branşlar İçin Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuruları Başladı !

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile ilişkisi olan öğretmenlerin görevden ihraç edilmesi üzerine bu yıl öğretmen atamalarının daha fazla olacağını açıklamıştı. 

Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin öğretmen ataması yapacağını açıkladıktan sonra, sözleşmeli öğretmen atama kılavuzu yayımladı. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen bölümler için başvurular, 5 Ağustos-11 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapıldı. Başvurular neticesinde yapılan sözlü sınavlar da Ağustos ayı bitimine kadar tamamlandı.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerektiren bölümler için ÖABT sınavı, 20 Ağustos 2016’da gerçekleştirildi. 17 farklı branşta öğretmen adayı ÖABT sınavına girdi. ÖABT sonuçları ise 2 Eylül 2016’da açıklandı.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerektiren branşların atama başvuruları, sonuçların açıklanmasının ardından 5 Eylül 2016’da başladı ve 8 Eylül 2016’da sona erecek. Başvuruların sona ermesinin ardından sözlü sınav merkezleri 9 Eylül 2016’da açıklanacak.Sözlü sınavlar ise 19 Eylül-27 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak. 

Başvuru Şartları:
-T.C. vatandaşı olmak
-Mezun olunan bölümün atama yapılacak bölüme uygun olması
-Pedagojik Formasyon Eğitimini tamamlamış olmak
-2016 KPSS’den 50 ve üzerinde puan almış olmak

Başvuru Süreci:
-Başvurular mebbis üzerinden yapılacaktır
-Başvuru onayları il-ilçe müdürlükleri tarafından yapılacaktır
-Mezuniyeti birden fazla alanı kapsayanlar tek bir alana başvurabilecek
-KPSS’den 50 puan almış olan adaylar başvurabilecek