Öğretmen

Ocak Ayı Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafında yer değişikliği isteyen öğretmenleri yakından ilgilendiren bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda öğretmenlerin Ocak ayı mazerete bağlı yer değiştirme başvurularına ilişkin detaylar ifade edildi. Buna göre başvurular ne zaman yapılacak? Haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru “2018 Ocak Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu” başlığı ile paylaşıldı.

Buna göre öğretmenlerin Ocak ayı mazerete bağlı yer değiştirme kılavuzunda sağlık mazeretine göre yer değiştirme, aile birliği mazeretine göre yer değiştirme, can güvenliği mazeretine göre yer değiştirme, engellilik durumuna göre yer değiştirme ve diğer mazeretlere bağlı yer değiştirme detayları ifade edildi.

TEBLİGAT HAKKINDA AÇIKLAMA

Yapılacak tercihler ise iller arasında, il içinde, Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri, güzel sanatlar liseleri ve bilim ve sanat merkezleri öğretmenlerinin tercihleri şeklinde gerçekleştirilecektir. Bunun yanı sıra söz konusu kılavuzda yer değiştirmelere ilişkin tebligat hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerine daha önce atanmış olup bu görevlerinden ayrılanlar ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

Spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenlerinden daha önce ilgili mevzuatına göre spor liseleri ile güzel sanatlar liselerine atanmış olanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.”

BAŞVURU VE ATAMA DETAYLARI

Buna göre öğretmenler birinci aşama Ocak ayı mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları 2 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 8 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecektir. İkinci aşama olan tercihlerin yapılması ise 11 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 17 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek. Başvurular ve tercihlerin ardından atamalar ise 19 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda tebligat ve ilişik kesme işlemleri 22 Ocak 2018 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir.