Öğretmen

Öğretmen Adayları 11 Ağustos'ta Atanmak İçin Hazır Olacak

2016 KPSS sonuçları 14 Temmuz’da açıklanacak. 24 Temmuz’da Alan Sınavı yapılacak olup 11 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak. Yani 11 Ağustos itibariyle öğretmenin adayının elinde atanmak için KPSS puanı hazır olacaktır. Dolayısıyla Ağustos-Eylül döneminde öğretmen ataması yapmamak doğru olmayacaktır.

Sözleşmeli Öğretmen Ataması Kadroludan Sonra Yapılmalıdır

Yaz döneminde öğretmen alımı olmazsa yüksek puanlı öğretmen adayları ücretli öğretmenliğe başlayacak olup Şubat atamasında bu öğretmenler atanınca yerine yeni ücretli öğretmenler gelecektir. Yani yıl içinde çocukların öğretmeni değişmiş olacaktır. Sözleşmeli öğretmen ataması kadroludan sonra yapılmalıdır. Önce sözleşmeli yapılırsa aynı öğretmen kadroluya da başvuracaktır. Bu yüzden takvim önemlidir.

Okullar Başlamadan Atamalar Tamamlanmalıdır
 

Öğretmen atamalarının eğitim-öğretim başlamadan yapılması en doğru yöntemdir. 11 Ağustos’ta Alan Sınavı sonuçları açıklandıktan sonra Ağustos sonuna kadar kadrolu öğretmen ataması yapılmalıdır, Eylül’ün ilk yarısında sözleşmeli öğretmen ataması yapılmalıdır, okulların açıldığı hafta da ücretli öğretmenler görevlendirilmelidir. Yıl sonuna kadar Şubat’taki özür grubu dışında öğretmen değişimi olmayacaktır. MEB’in hangi tarihte, ne kadar öğretmen ataması yapacağını açıklaması faydalı olacaktır.

                            En Mantıklı Öğretmen Atama Takvimi

1

2016-Ağustos sonu-Kadrolu

2016- Eylül’ün ilk yarısı-Sözleşmeli

*Ücretli öğretmen görevlendirmesi de düşünüldüğünde okullar açılmadan tüm atamaların yapılması en doğru zaman olacaktır.

2

2017-Ocak’ın ikinci yarısı-Kadrolu

2017-Şubat’ın ilk yarısı-Sözleşmeli

*2016 yılı içinde öğretmen alımı planlanmıyorsa 2017 Ocak’la birlikte özür grubundan sonra ilk olarak kadrolu, hemen ardından sözleşmeli öğretmen ataması yapılmalıdır

MEB haberlerinden, gündem haberlerinden ve son dakika haberlerinden kamupersoneli.net ile haberdar olabilirsiniz.