Öğretmen

Öğretmen Adayları Bilgisayar Başında Atama Müjdesine Kilitlendi

Atama ümidi ile 2016 KPSS’ye giren ancak umduğunu bulamayan öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek olan öğretmen ataması müjdesini bekliyor.

Gündemde yer alan haberlerde ve resmi kaynaklardan gelen son dakika bilgilerinde Şubat atama döneminde MEB’in Şubat atama dönemi için öğretmen ataması yapmayı planladığı belirtilirken, Ocak ayına girilmiş olmasına rağmen halen atama müjdesinin, ilanının gelmemiş olması ve takvimin açıklanmamış olması öğretmen adaylarını tedirgin ediyor.

Atamalar Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda öğretmen atamaları ile ilgili bir soruya “Öğretmen atamaları konusunda, AK Parti hükumetleri döneminde, 2003-2015 döneminde 512 bin atama yapıldı değerli arkadaşlar. Yani bugüne kadar AK Parti hükumetleri döneminde on dört yılda, AK Parti hükumete geldiği anda yaklaşık -benim hatırladığım- 450 bin civarındaydı, bu dönemde 512 bin öğretmen ataması yapıldı. Merak etmeyin, öğretmen atamalarını her zaman yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde cevap vermişti.

Atamalarda Sayı Arttırılmalı

Atama bekleyen öğretmenlerin MEB’den talebi en az 50 bin atama iken, Bakanlığın bu sayıya yanaşmadığı görülüyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında ihraçların en çok yapıldığı MEB ancak 2017 atama sayısının az olması tepkilere yol açıyor. Atama bekleyen öğretmenlerin talebi ise ihraç edilen öğretmen sayısı ve 2017 yılı rutin atama sayısının toplamı kadar öğretmen alınması yönündedir.

Kamupersoneli.net Notu: 2017 yılının öğretmen atama planlamasının açıklanması, Şubat atamaları için ilana çıkılması ve öğretmen adaylarını memnun edecek sayıda alımların gerçekleşmesi gergin bir şekilde bilgisayar başında atama müjdesi bekleyen öğretmen adaylarını rahatlatacaktır.

ZEKİ KARA/ KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Seçim dönemi,illa ki fazlasiyla atama olacaktir. Hukumet geregini yapar ve bizi magdur etmez. Rahat olun. İnş edebiyata da 2 bin kontenjan verilir.

  2. Yillardir hakkimiz yendi, ne ikibinj kardes. Uc bin bekliyorum.

  3. InsAllah edebiyata gereken onem ve kontenjan verilir burasi Turkiye ama yapilan açıklamalarda Arapca ogretmen ihtiyaci Turk dili ve edebiyatindan fazla insanin sinir olmamasi ve isyan etmemesi elde degil burasi Suriye mi Arabistan mi anlamadim ya

  4. Edebiyatçılar neyin kafasındasınız Allah aşkına mülakat sistemiyle beş bin kişi de alsalar sizin atama ihtimalinin aynı her üç kişiden torpili olan biri atanacak :)))

  5. Bu sefer edebiyat hak ettigi degeri alacaktir. En azindan mulakat puaninin dusmesi icin 2000 alim sart. Bircok bransin mulakt puani 70 altinda. El hakem Allahtir.