Öğretmen

Öğretmen Adayları Mülakat Sonuçlarına Ne Zaman İtiraz Edebilir?

20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımının mülakat sonuçları açıklandı. +5/-5 şeklinde bir değerlendirme yapılır mı diye beklendi ama mülakat puanlarına o şekilde verilmedi. 60 puanın altında alan veya istediği puanı alamayan öğretmen adayları MEB’in vermiş olduğu takvime göre itiraz edebileceklerdir.

İTİRAZLAR NEREYE YAPILACAK?

Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir.

İTİRAZLAR NE ZAMAN YAPILABİLECEK?

Sözlü sınav sonuçlarına itiraz 22-26 Mayıs arasında yapılacak olup 30 Mayıs’ta da itirazlar karara bağlanıp açıklanacaktır. 5 Haziran’da kesin sonuçlar ilan edilecek olup 10-17 Temmuz arasında kurum tercihleri alınacak. 19 Temmuz’da atama sonuçları açıklanacak. 1 Ağustos’tan itibaren de atama kararnameleri gönderilecektir.

Kamupersoneli.net Notu: 20 bin 127 öğretmen alımında mülakat puanına sevinen de olmuştur üzülen de. Komisyonların geçen atamaya göre daha titiz çalıştığı ifade ediliyor. Mülakat puanlarında yanlışlık yapılmış olanlar varsa itirazlar sonucunda düzeltilmesi faydalı olacaktır.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Hocam itirazlar etkili oluyormu geçen ki mülakat sonuçlarına itirazlardan olumlu sonuç gelmiş mi hiç yani düzeltme olmuş mu?

  2. 78 ortalama puanı nasıl oluyorda 72 ye çekiyorsunuz.mantıklı açıklaması yok.itiraz etsemde nolacak dikkate alacakmısınız?