Öğretmen

Öğretmen Adaylarının Ek Öğretmen Ataması Talebi Sosyal Medyada

Öğretmen adayları sosyal medya üzerinden başlattıkları bir etkinlik üzere ek öğretmen talebinde bulunuyorlar. 

Öğretmen açığının çok fazla olduğunu dile getiren öğretmen adayları özellikle son dönemlerde yapılan öğretmen atamalarının yetersizliğine dikkat çekiyorlar. 

Öğretmen adaylarının Twitter üzerinden başlattıkları ek öğretmen ataması taleplerini haberimizde siz okuyucularımız ile paylaşıyoruz. 

EK ÖĞRETMEN ATAMASI TALEBİ TWİTTER’DA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yıllarda gerçekleştirilen öğretmen alımlarına öğretmen adayları tepki gösteriyorlar. Halen 117.000’den fazla öğretmen açığının olması alımların 20 bin dolaylarında gerçekleşmesi öğretmen adaylarının ek atama taleplerini dile getirmesine neden oldu. 

Ek öğretmen ataması için Twitter üzerinden bir sosyal medya etkinliği başlatan öğretmen adayları başta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olmak üzere yetkililere bu taleplerini duyurmak istiyorlar. Bu kapsamda Kamupersoneli.net olarak öğretmen adayların #AçıkÇokÖğrtAtamasıAz etiketiyle dile getirdikleri ek atama taleplerine haberimizde yer veriyoruz. 

#AçıkÇokÖğrtAtamasıAz Etiketiyle Yapılan Bazı Paylaşımlar

”Gelecek nesilleri aydınlık yarınlara taşıyacak olanlar öğretmenlerdir. 117 bin öğretmen açığı varken atama bekleyen öğretmenler evlerinde bekletilmesin. Atamalar yapılsın.”

”117 bin öğretmen açığı için 60 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI ihtiyaçtır. Ücretli öğretmenlik amacından sapmış durumda. Sınıflar 30 ile 80 öğrenci arasında değişiyor. Yeni okullar yapılması zaruri. 3600 ek gösterge ile emeklilik isteyenlerin önü açılmalı.”

”Sayın Devlet Bahçeli 20 bin atama yapılacak ama 117.403 öğretmen ihtiyacına bu sayı yetersizdir. Şubatta yeni bir atama daha yapılması için desteğinizi bekliyoruz.”

”Öğrenciler öğretmen bekliyor Öğretmenler de ATAMA bekliyor 117.403 öğretmen ihtiyacına en az 40 bin öğretmen ataması ŞARTTIR. Bu bir ihtiyaçtır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ek atama elbette ki haktır, branş sıralamasını bir an önce aciklasinlar çünkü 1 ay geçti ortada bir şey yok

  2. lütfen ek atama olsun çaresizlik çok kötü evde oturmak hele ki mesleğini yapamamak çok zorrrrrrrrrrrrrrr ne olur ek atama yapılsın