Öğretmen

Öğretmen adaylarının sesini kimse duyuyor mu?

 MEB, 2017 Şubat dönemi için öğretmen atama ilanına henüz çıkmadı. 20 bin atama planlandı ancak 2017 KPSS puanıyla öğretmen alımı ilk defa olacağı için öğretmen adayları kontenjanların arttırılmasını bekliyor. Bu bağlamda maddeler halinde öğretmen adaylarının durumunu anlatacağız.  

1– Haziran 2017’de 2017 KPSS sonuçları açıklandı. Ağustos 2017’de 2017 ÖABT sonuçları açıklandı. Aradan geçen zaman içinde 2017 puanıyla henüz öğretmen ataması olmadı. Yani adaylar tam bir mağduriyet içindedir.

2– 2017 Eylül dönemi için 10 bin öğretmen atama sözü verilmişti ancak henüz 10 bin kadro atamaya açılmadı.

3- Mayıs 2018’de 2018 KPSS başvuruları alınacak. Temmuz 2018’de 2018 KPSS yapılacak. Yani 2017 puanıyla henüz öğretmen alımı olmadan adaylar 2018 KPSS’ye hazırlanmaya başlamak durumunda kalmıştır.

4- Öğretmen alımlarında sözlü sınav olduğu için de kimsenin atama garantisi yoktur. Bu yüzden 2017 KPSS’den yüksek puan alanlar, tek atama döneminde 20 bin öğretmen 2018 Temmuz’da atanacağı için mağdur olacaklardır.

5- Öğretmen adayları 20 bin atama kontenjanın arttırılmasını beklerken 5 bin ilave kadro ücretli öğretmenlikten kadroya geçişler için ayrıldı. İlk atama kontenjanları artmış olsaydı belki de 5 bin ilave kadroya tepki gösterilmemiş olacaktı.

Öğretmen Adayları Ne İstiyor?

-Sadece KPSS puanı baz alınarak öğretmen ataması yapılması.

-Sözlü sınav, referans, torpilin kaldırılması.

-Güvenlik soruşturmasıyla elemelerin yapılması.

-20 bin atama kontenjanının arttırılması.

-2017 Eylül’de söz verilen 10 bin atamanın yapılması.

-KPSS puanlarının eskiden olduğu gibi 2 yıl geçerli olması.

-Yıl içinde tek atama değil de eskiden olduğu gibi Eylül-Şubat olmak üzere iki atama yapılması.

Öğretmen Adaylarının Sesini Kimse Duyuyor Mu?

Milletvekilleri, bürokratlar, sendika yetkilileri öğretmen adaylarının mücadelesini elbette takip ediyorlardır. Adayların talepleri Sayın Cumhurbaşkanımıza aktarılıyor mu acaba? Sayın Başbakanımıza öğretmen adaylarının mağduriyeti hakkında bilgi veriliyor mu acaba? Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ, atama talepleri karşısında Maliye’den ek kadro talep ediyor mu acaba?

Kamupersoneli.Net Notu: Öğretmen adaylarının sıkıntılarının çözümü, taleplerinin karşılanması için bir mekanizma kurulması şarttır. Sorunlar bugün çözülmezse yarın mutlaka çözülecektir. Öğretmen adaylarının sesinin duyulması dileğiyle. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla , Aktif link dahi verilse hiçbir ortamda kullanılamaz.

Bir Yorum

  1. Turkiyede hicbir sorun yok sadece sorun ogretmenlermis masAllah butun ogretmenleri alin

  2. 2009-2010 DAN BUYANA HER ALANDA HAKSIZLIKLAR VAR MERKEZİ ALIM KLAVUZLARINDAN BAZI KURUMLAR BİR BİR ÇIKMAYA BAŞLADI, MERKEZİ ALIMLA OLSA TEK ALIM DA OLSA RAZI OLUR MÜLAKATA GELİNCE SINAV DEĞERLENDİRMENİN İÇİNDE İNSAN UNSURU VARSA OBJEKTİFLİKTEN SÖZ EDİLEMEZ,MESALA BEN İİBF MEZUNUYUM BİRÇOK MÜLAKATA GİRDİM,ADAMIN YOKSA MÜLAKAT SALONUNDA 15-20 DAKİKADA NERDE İPE SAPA GELMEZ SORULARI SORARLARDI, ADAMI OLAN BELLİ OLURDU 5 DAKİKA İÇERDE YA DURAR YA DA DURMAZDI, ÖNLİSANS-LİSANS ÖĞRETMEN ADAYLARI DA DAHİL YAKLAŞIK 6 MİLYON KİŞİ KPSS’YE GİRİYOR ŞİMDİLERDE KPSSSİZ ALIM YAPILIYOR, KPSSSİZ ALIM YAPILMAMALI, MÜLAKAT KİSVESİ ALTINDA TORPİLE REFERANSÇILIĞA DA SON VERİLMELİ, ÜLKEMİZİN ÇOK GÜÇLÜ OLMASI GEREKTİĞİ Bİ DÖNEMDE OLMASI GEREKTİĞİNİN HERKES FARKINDA AMA BİR DÖNEMİ KPSS YE HAZIRLANMAYLA GEÇEN Bİ YANDAN DA SORU HIRSIZLIĞI NEDENİYLE MAĞDUR EDİLİRKEN Bİ YANDAN DA HAKSIZLIKLARA MARUZ KALAN MAALESEF ÖZGÜVENİ ÇÖKMÜŞ EZİK Bİ GENÇLİK OLUŞTU, İNŞALLAH SAYIN BÜYÜKLERİMİZ BU DURUMUN DA FARKINDALARDIR….

  3. 400 BİN MEZUNU OLAN İİBF'NİN SESİNİ KİMSE DUYUYİR MU? BİR TEK ÖĞRETMENLER Mİ VAR BU ÜLKEDE!!!

  4. Öğretmenler geleceğin nesillerini sevgiyle hazırlayan kutsal insanlar. 4 sene maddi manevi emek vererek okuyup sonrasında da emeklerini uygulamali alanda ortaya koymak için atanmak istiyorlar.bunu görmek bu kadar zor olmamali. Eğitim açığı da bariz ortada. Günümüzde bu kadar sosyopsikolojik olarak olaylarin cikmasi egitimsizligin sonucudur . Egitime önem verelim, ogretmenlere onem verelim bakanlarım, sayin vatandaslar. Atama az olunca öğretmen adayları baska meslek gruplarına yöneliyor geçim icin..

  5. Ulan senelerdir öğretmenlerin sesi duyulmuyorsa madem niye yazıyonuz neden yani madem fazla var öğretmen bölümlerinin önünü kesin keza ibbf nin de

  6. İİBFli arkadaşlara selam olsun. Haber için yazı ve doküman gönderirseniz desteğimiz sonsuz okur. Ben de şaşırıyorum, İİBFLİler nerde?

  7. sesim iflas etti arkadaşlar. durum çok kötü. düzelmeme ve hatta ses tellerimde kötü bir durum da olabilirmiş. sesimi kaybedersem öğretmenlik durumum ne olur? bilgisi olan paylaşabilir mi?