Öğretmen

Öğretmen Alımları KPSS Puanına Göre Yapılsın Mülakat Sistemi Kaldırılsın Talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklayacağı eğitim vizyonuna yönelik bazı taleplerde bulundu. 

23 Ekim tarihinde açıklanması beklenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Vizyonu Belgesinde yer almasını istediği konulara dair açıklamalarda bulunan Talip Geylan öğretmen alımları ve sözleşmeli öğretmen konularına değindi. 

ÖĞRETMEN ALIMLARI MÜLAKATSIZ YAPILMALI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında, öğretmen alımlarında uygulanan mülakat sisteminin kaldırılmasını talep etti. Bu konuda alımların KPSS puanıyla yapılması gerektiğini ifade eden Talip Geylan sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayinlerine dair de açıklamalarda bulundu. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan’ın yapmış olduğu açıklama. 

”Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 Ekim’de açıklayacağı vizyon belgesinde, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağını ve bundan sonra mülakat garabetinin sonlandırılarak öğretmen istihdamının sadece KPSS puan sıralamasına göre gerçekleştirileceğini ilan etmesini bekliyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA