Öğretmen

Öğretmen Atamaları Neden 2 Aylık Sürece Yayılmıştır?

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi verildi. Bakan Yılmaz’a verilen soru önergesi Sözleşmeli öğretmen mülakatlarının KPSS’den sonraki bir tarihte yapılacak olmasına ilişkin verildi.

SORU ÖNERGESİ

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a verdiği soru önergesinde “Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. maddesi ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygıyla arz ederim.

Milli Eğitim Bakanlığı 17 Şubat 2017 tarihli duyurusuyla sözleşmeli öğretmenlerin başvuru ve atanmasıyla ilgili takvimi açıklamıştır. Bu takvimde ön başvuruların 15 Mart 2017 tarihinde başlayacağı belirtilmiş ve sözlü sınavların 24 Nisan 2017 – 13 Mayısa 2017 tarihlerinde arasında bitmesi hedeflenmiştir. ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın başvurularının Mart ayı içerisinde olduğu düşünüldüğünde 24 Nisan‘da başlayacak sözlü mülakatlarda atansın atanmasın tüm adaylar yeniden KPSS’ye başvurmak zorunda kalacak ve ciddi mağduriyet oluşacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Konu böyleyken CHP Milletvekili Özgür Özel öğretmen mülakatlarının neden KPSS başvurusundan sonra olduğunu ve öğretmen atamalarının neden 2 aylık bir süreye yayıldığını sorudu.

ANLIK HABERDAR OLUN

Verilen soru önergesi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından henüz yanıtlanmadı ancak yanıtlandığında anlık olarak haberdar olmak itiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER