Öğretmen

Öğretmen Atamalarına İlişkin Bakan Yılmaz'dan Açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamada öğretmen kadrosundan bahsederek atama ve görevde bulunan öğretmenlere ilişkin ifadelerde bulundu. Bakan Yılmaz görev dağılımı ve yeni müfredata ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 YIL İÇİNDE 584 BİN ATAMA YAPILDI

Zorunlu olan eğitim süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkardıklarını belirten Bakan Yılmaz öğretmenlere en büyük yatrım yaptıklarının altını çizerek;” 2003 yılından bu yana 584 Bin 288 öğretmen ataması gerçekleştirdi. Bakanlığımıza bağlı olan eğitim kurumlarında 904 Bin 679 bin öğretmen görevde bulunuyor. Kamunun 3 milyon memurunun 1 milyondan fazlası Bakanlığımızda bulunmakta. Öğretmen norm kadro doluluk oranı birbirine yaklaştırdık.” ifadelerini kullandı.

58 BİN DERSLİK İHTİYACIMIZ MECVUT

Kaliteli eğitim verebilmek için tamamlanması gereken alt yapılardan önemli olan hususun derslik olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz; “Derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak ve ikili eğitime son vererek büyü okullarımızda tam gün eğitim yapma amacındayız. Yeni okul ve derslikler yapmaktayız. 2003 yılından bu yana 282 Bin 166 derslik yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ise 36’dan 24’e düştü. İkili eğitime 2019 yılı sonuna kadar son vereceğiz. Bunun için ise 58 bin derslik ihtiyacımız bulunuyor. Şuan 40 binin üzerinde derslik yapılmakta. Devlet- Millet işbirliği sayesinde kısa zamanda 58 Bin dersliği tamamladığımız süreçte 2019 yılı sonuna kadar ikili eğitimde son vereceği. Eğitimimizin kalitesini biraz daha arttıracağız.” dedi.

Bakan Yılmaz ayrıca konuyla alakalı olarak; “Takım çalışmasına uyumlu ve analitk düşünceye sahip kişileri yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu amaca uygun olarak aynı zamanda ülkenin bilgi ekonomisine geçiş için gerekli beşeri sermayeleri yapılandıracağını belirtti. 2002 yılında milli gelirden eğitim için harcanan miktar 2.9’olarak yansıma göstermişti. OECD ülkelerinin ortalaması ise 5.2 şeklinde görülüyor. Türkiyenin bugün eğitime harcağı net pay yüzde 6.2.

2002 yılından beri toplam eğitime ayrılan miktar. 10.5 Milyar bile değil. Bu yıl 134 milyar 727 milyon Türk Lirasını eğitime harcandı. Merkezi hükümet bütçesinin yüzde 18’inden fazla olduğu görülüyor. Bu bütçe ile beraber toplumun tüm kesimlerini içine alan örgün ve yaygın eğitim hizmetleri yerine getirmekteyiz. Bu yıl 65 bin 793 okulda 1 milyon 989 öğretmenimizle 18 milyon öğrencimiz için eğitim vermekteyiz. Kaliteli eğitim alt yapısı tamamlanması gerekmekte” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA