Öğretmen

Öğretmen Atamalarında Mülakat Sisteminin Kaldırılması Talebi Twitter'da

Kamupersoneli.net ailesi olarak öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve eğitimcilerin taleplerini dile getirmeye devam ediyoruz. 

Bu haberimizde de siz okuyucularımıza çok sayıda öğretmen adayı tarafından Twitter’da başlatılan ve öğretmen atamalarında mülakat sistemi kaldırılmasının talep edildiği sosyal medya çalışmasına dair detayları aktarıyoruz. 

ÖĞRETMEN ADAYLARI MÜLAKAT SİSTEMİNİN KALDIRILMASINI TALEP EDİYORLAR

Öğretmen atamalarında uygulanan ve adaylar tarafından sürekli eleştirilen mülakat sistemi yine gündeme geldi. Binlerce öğretmen adayı Twitter üzerinden başlatmış oldukları kampanya ile mülakat sisteminin kaldırılması talebini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Öğretmen adayları sosyal medya kampanyalarını #MebÖğrtMülakatıKalksın etiketiyle yapıyorlar. 

Öğretmen adayları tarafından başlatılan ve kısa sürede çok sayıda kişinin katıldığı kampanyada adaylar, öğretmen atamalarının KPSS puan sıralaması üstünlüğüne göre yapılmasını talep ediyorlar. Bu kapsamda Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan’da adayların taleplerini dile getiriyor. 

Talip Geylan mülakat sisteminin kaldırılmasına ilişkin yapmış olduğu paylaşımında, ”Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı/Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Öğretmen atamaları KPSS puan üstünlüğüne göre, görevde yükselme ve yönetici atamaları objektif yazılı sınav esasına göre yapılmalıdır. Bunun için #MebÖğrtMülakatıKalksın diyor ve Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk’un bir an önce bu doğrultuda adım atmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. mülakat kaldırılmasın . mülakatta fazla puan verilenlere torpil yapıldı diyenler vatan hayinidir :))) kim ki mülakatlarda verilen puanlara güvenmez ona itiraz ederse öteki tarafta cehennemde yanacaktır asdjasdj :)