Öğretmen

Öğretmen Performans Değerlendirme Taslağına Eğitim Bir Sen'den Yasal Düzenleme Talebi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın öğretmen performans değerlendirmelerine ilişkin yasal düzenleme yapılması için bazı değerlendirmelerde bulundu. 

Eğitim Bir Sen’in resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarda söz konusu taslağın geri çekilmesi talebinde bulunuldu. 

ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuya dair açıklamalarında eğitimcilerin, eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacağını vurguladığı öğretmen performans değerlendirme uygulamasının kurumsal bütünlüğü bozacağını ifade etti. 

Bu uygulamanın öğretmenlik mesleğini örseleyeceğini ifade eden Ali Yalçın konuya ilişkin “Performans değerlendirme taslağına hayır diyor, şiddete yasal düzenleme istiyoruz” açıklamalarında bulundu. 

PERFORMANS DEĞERLENDİRME TASLAĞININ HUKUKİ YANI YOKTUR

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuya dair açıklamalarında söz konusu taslağın hukuki yanı olmadığını vurguladı.

Açıklamalarında öğretmen performans değerlendirmesinde başarılı bir sonuç almanın kısa sürede mümkün olmadığını belirten Ali Yalçın uygulamayı hukuksuz olarak gördüklerini söyledi. 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Açıklamaları

“Performans değerlendirme taslağının hiçbir hukuki ve kanuni dayanağı yoktur. Eğitim gibi uzun erimli, sonuçları hemen alınamayan bir süreçte, anlık veya kısa vadeli performans ölçümünün mümkün olmadığı, eğitimi bilenlerce açık bir gerçektir. Meslekleriyle ilgili konularda söz hakkı verilmeyen, politika belirlenirken tecrübesine müracaat edilmeyen, içerik, yöntem ve materyalleri seçme ve okul yönetimiyle ilgili karar süreçlerine hiçbir zaman dâhil edilmeyen, neredeyse eğitimin çeperinin kenarına sıkıştırılan öğretmenlerimizin, tüm bu yanlışların ayyuka çıktığı bir dönemde tek sorumlu ilan edilmesi anlamına gelecek performans taslağını haksız bir değerlendirme ve hukuksuz bir uygulama olarak görüyoruz. Yüz yüze bakanları karşı karşıya getirecek, not vermesi gerekeni not alana dönüştürecek, eğitimin paydaşlarını gerçek rollerinden uzaklaştıracak bir değerleme sisteminden medet ummak, sahip olduğumuz değerleri de israf etmek olacaktır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA