Öğretmen

Öğretmenler 2019 Haziran Yaz Dönemi Seminer Programına Başka Bir İlde Katılabilecek Mi?

Okullarda eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle beraber öğretmenler tatil yapamaz.

Bunun nedeni ise öğretmenler ders kesim tarihi ve ders başlama tarihi sürecine kadar olan süre zarfında meslek içi çalışma yapmasıdır.

2019 yılı Haziran ayı yaz dönemi seminer programı ise 2 hafta olarak düzenlenecek ve  ilk haftası 17-21 Haziran’da, 2. haftası da 24-28 Haziran’da gerçekleştirilecek.

PEKİ ÖĞRETMENLER 2019 HAZİRAN YAZ DÖNEMİ SEMİNER PROGRAMINA BAŞKA BİR İLDE KATILABİLECEK Mİ?

MEB tarafından her yıl Haziran ayı yaz dönemi meslek çalışmasının ikinci haftası hakkında açıklama yapmaktadır ve görev yerlerinin yanı sıra il ile ilçelerde seminer programına katılım sağlanabileceğine hükmedilmiştir.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama yoktur ancak Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği içerisinde bu detaylara yer verilmiştir.

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 38… c) içerisinde yer alan hükümlerde;

“Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri halinde farklı il/ilçelerde de katılabilirler. Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları il/ilçeyi okullarına dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır.” ifadeleri yer aldı.

“Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 87…b) içerisinde ise;

“Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 87…b) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ikinci haftası ve sonraki günlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulurlar. İstemeleri halinde bu eğitimi farklı il/ilçelerde de alabilirler. Farklı il/ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler, katılacakları il/ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirmek ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendirmek zorundadırlar.” ifadelerine yer verilmiştir..

Buna bağlı olarak öğretmenler mesleki çalışmalara başka yerlerde katılım sağlayabilirler..