Öğretmen

Öğretmenler Ek Ders Ücretlerinin Ödenmemesinden Dolayı Mağdur

Türkiye genelinde öğretmenlerin ek ders ücretleri ödenmedi. Öğretmenler bu ek ders ücretlerinin ödenmediğinden dolayı mağdur olduklarını ifade ediyorlar.

Öğretmenlerin zorunlu olarak girmesi gereken ders saatinin dışında kalan saatlere devletin ders başına ödediği ücrete ek ders ücreti denmektedir. Bu ücretler öğretmenlerin ham maaşının dışındadır. Bu bağlamda bu ücretler farklı zamanlarda yatmaktadır. Bu bağlamda öğretmenler her ayın birinden itibaren bir önceki ayın ek ders ücretlini almaya başlıyorlar.

Ek ders ödemeleri bilindiği gibi her ayın 5’ine kadar öğretmenlerin ilgili hesaplarına yatırılmalıdır. Ancak ayın 15’i olmasına rağmen öğretmenlerin ek ders ücretleri ödenmedi. Konu ile ilgili olarak Oda TV’nin aktardıklarına göre Eğitim İş Genel Özlük ve Hukuk sekreteri Maksut Balmuk olayı doğruladı ve çeşitli açıklamalarda bulundu.

“HAZİNEDE PARA MI KALMADI?”

Balmuk açıklamalarında Bu ay yaşanan bu gecikme her ne kadar, ‘sistem değişikliği yapıyoruz’ diye açıklanıyorsa da akıllara, ‘hazinede para mı kalmadı’ sorusunu getirdiğini ifade etti.

Maksut Balmuk açıklamalarının devamında her ayın ilk günü yatması gereken ek ders ücreti maalesef her ay ilini, ilçesine göre değişen tarihlerde yatmaktayken, öğretmenler bundan şikayetçiyken ayın 10’u olduğu halde halen hesaplara yatmadığını ifade ederek bu ay yaşanan bu gecikme, her ne kadar, ‘sistem değişikliği yapıyoruz’ diye açıklanıyorsa da akıllara, ‘hazinede para mı kalmadı’ sorusunu getirdiğini belirtti.

Maksut Balmuk konu ile ilgili olarak açıklamalarının devamında “Çünkü hiç kimse ne zaman yatırılacağına dair bilgi vermiyor. Derken bugün 15 Mayıs ve birçok yerde öğretmenlerin maaşları yatmadı. Halen ek ders ücreti alamayan öğretmenler var. Yetkililer ise sessiz” ifadelerine yer verdi.

Kamupersoneli.net Notu: öğretmenlerin ek ders alamamasında ise bazı yerlerde paralar geç ödendi nedeni ise maliye ve milli eğitim ödemeler için yeni bir sisteme geçti ve yeni sistem için bir seminer veya kurs yapılmadığından haliyle mutemetler hatalar yaptı ve ek dersler ya geç ödendi ya da henüz ödenmedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA