Öğretmen

Öğretmenlerin Atamalarına İlişkin MEB'den Dolandırıcılık Uyarısı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığının resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda öğretmen adaylarına atamalar hakkında dolandırıcılık uyarısı yapıldı. 

MEB’DEN YAPILAN PAYLAŞIM

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda “Son günlerde kendilerini Milli Eğitim Bakanlığı personeli olarak tanıtıp öğretmen adaylarına atama vaadinde bulunarak eğitim fakültelerinin arandığı öğretmen adaylarına ilişkin kişisel bilgilerin talep edildiği, dosya masrafı adı altında ücret talep edilerek dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu ve adayların mağdur edildiği Bakanlığımıza intikal eden şikayetlerden anlaşılmaktadır.” ifadelerine yer verildi. 

Bunun yanı sıra söz konusu paylaşımda “Bilindiği üzere öğretmen atamaları öncesinde Bakanlığımızca duyurular yapılarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Ayrıca Bakanlığımız veya il milli eğitim müdürlüklerim tarafından öğretmen olarak atanmak üzere başvuran adaylardan herhangi bir ücret alınması söz konusu değildi. Öğretmen adaylarımızın herhangi bir şekilde kendileriyle irtibata geçen şahıslara kesinlikle itibar etmemeleri gerekmektedir.” denildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA